Pročitajte govor predstavnika Futsal Dinama koji je izazvao aplauz skupštinara!

Pročitajte govor predstavnika Futsal Dinama koji je izazvao aplauz skupštinara!

Za Davora Šukera, aktualnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, glasali su gotovo svi predstavnici koji su se pojavili na Skupštini.

foto: http://www.futsal-dinamo.hr

U utorak je predstavnik Futsal Dinama, dopredsjenik kluba Juraj Čošić, prisustvovao sjednici Skupštine Zagrebačkog nogometnog saveza koja se održala u hotelu Antunović, ali je, prije samog izglasavanja povjerenja predstavnika klubova Davoru Šukeru, održao govor nakon kojeg je napustio sjednicu.

Njegov govor je izazvao aplauz okupljenih skupštinara. Podsjećamo, za Davora Šukera, aktualnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, glasali su gotovo svi predstavnici koji su se pojavili na Skupštini. Čak 46 članova bilo je za, protiv su bili NK Rudeš i NK Zagreb 041, dok su MNK Alumnus i NK Sava bili suzdržani, a neki se nisu ni pojavili.

Govor Čošića prenosimo u cjelosti:

Izražavam nezadovoljstvo dnevnim redom i radom ove skupštine općenito. Smatram da ovako važno pitanje za sve klubove u ZNS-u i Hrvatskoj mora biti organizirano i predstavljeno puno bolje. Mi ne znamo plan i program niti jednog od kandidata za predsjednika HNS-a, a trebamo o njemu glasovati. Smatram kako kandidati moraju predstaviti plan i program za mandat koji traže, a ne, kao dosad, organizirati glasovanje na brzinu samo kako bi se ispunila forma. Stoga vam predlažem daodgodite glasovanje.

Pozovite javno kandidate da predstave svoje programe kako bi klubovi mogli odlučiti za koga će glasovati. Napominjem da izražavanjem nezadovoljstva radom ovog saveza ne prozivam njegove djelatnike s kojima se svakodnevno susrećem i s kojima imam odličan odnos, nego one koji upravljaju savezom, a najviše one koji s njim vladaju iz sjene. 

Znam da ima jako puno nezadovoljnih klubova i neki od njih ovu su skupštinu odlučili bojkotirati, a vjerujem kako i među vama ima nezadovoljnika koji čekaju na pravi trenutak. Također, mislim kako neće biti sankcija za one koji iskažu nezadovoljstvo i da novac iz javnih potreba Grada Zagreba svakako pripada klubovima, bez obzira na to tko vodi ZNS.

Vrlo  je važno baš danas pokazati vodstvu ZNS-a kako se ne slažemo s ovakvim načinom vođenja saveza i skupštine te odnosom prema klubovima.

Zato pozivam sve predstavnike klubova koji ne žele podržati ovakav način rada i predloženog kandidata da napuste skupštinu i tako pošalju jasnu poruku kako su svjesni da stanje mora biti bolje! Ovo je prava prilika da pokažete karakter i da budete promjena koju želite vidjeti.

Nakon tog govora, Čošić i ostali predstavnici Futsal Dinama napustili su skupštinu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.