Pročitajte što je Kukoč izjavio za Rađu

Pročitajte što je Kukoč izjavio za Rađu

Kukoč je za Rađu imao samo riječi hvale

Toni Kukoč FIBA Hall of Famer; nba.com

Nakon što je Dino Rađa izabran u kuću slavnih odmah je odrađen intervju s njegovim kolegom iz mladosti i suigračem iz dana dok su igrali zajedno za Jugoplastiku/Split Tonijem Kukočom. Kukoča su telefonski dobili u njegovom stanu u Chicagu,te ga zamolili da kaže par riječi o svom prijatelju i reprezentativnom suigraču Dini Rađi i njegovom primanju u kuću slavnih.

Kao što se moglo i očekivati samo riječi hvale je Kukoč imao za Rađu, kako je bio vrlo dobar igrač, veliki radnik, motivator i igrač gladan uspjeha. Osim svega toga Rađa je bio prva “četvorka”, “power forward” koji je sa svojih 210 cm vrlo lako istrčavao kontre, što je tada bilo nevjerojatno za očekivati od košarkaša koji je prvenstveno tu bio za borbu pod košem i skokove. Sve što je Kukoč rekao o Rađi dovelo ga je do mnogih klupskih i reprezentativnih uspjeha koji su na kraju doveli do odlaska u NBA, te sada napokon i u kuću slavnih što je najveće moguće priznanje za svakog košarkaša.

Na kraju intervjua još jednom je Toni naglasio da je Dino to zaslužio, a što se njega tiče, njegova igračka karijera i uspjesi su tu da govore za njega,pa prema tome ćemo sigurno vrlo brzo dočekati i Tonijev ulazak u kuću slavnih, a Dinu zvati da kaže par riječi o Toniju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.