Prodan i Raštegorac u vodstvu nakon prvog dana 17. Rallya Poreč

Prodan i Raštegorac u vodstvu nakon prvog dana 17. Rallya Poreč

U premijernoj utrci u Fordu Fiesti R5 domaća posada Viliam Prodan i Zoran Raštegorac bila je najbrža u uvodna tri brzinska ispita

Vrlo izjednačene borbe vodile su se prvog dana 17. Rallya Poreč. U premijernoj utrci u Fordu Fiesti R5 domaća posada Viliam Prodan i Zoran Raštegorac bila je najbrža u uvodna tri brzinska ispita i u drugi će dan ući s 2,2 sekunde prednosti. Na drugom su mjestu Mađari Olle Sandor i Janek Czako u Fordu Fiesti S2000, dok su treći s 3,6 sekundi zaostatka Talijani Claudio De Cecco i Jean Jean Campeis u Hyundaiu i20 R5.

“Vjerujem da smo sve iznenadili ovim rezultatom, ali nama je to sve samo ne iznenađenje. Rekli smo prije samog starta da smo se dobro pripremili, da idemo najjače što možemo, na pobjedu, pa što bude. Evo, krenuli smo živo, dobro, precizno, mogu reć da smo se dobro snašli u novom automobilu. Iskoristili smo sve njegove prednosti i evo nas na prvom mjestu uoči drugog dana koji će biti presudan jer nosi znatno duže brzince”,  izjavio je Viliam Prodan po završetku prvog dana natjecanja.

Brzinski ispiti Tar i Poreč bili su pravi mamac za publiku koja je mogla uživati u atraktivnim vožnjama. Posebno je zanimljiv bio prolog u samom centru Poreča koji je privukao više od pet tisuća gledatelja na središnje gradsko parkiralište. Usprkos vrlo uskoj stazi prepunoj zavoja od 180 stupnjeva najbrže posade su postizale zavidnu prosječnu brzinu od 65 km na sat.

Prvi dan porečkog rallya startalo je 58 posada, a odustalo ih je pet zbog lakših izlijetanja ili tehničkih kvarova. Utrka se nastavlja subotnjim brzinskim ispitima u zapadnom dijelu Istre. Za klupski naslov prvaka Hrvatske u rallyu bore se AKK Sveta Nedelja i AK Delta Sport iz Zagreba. Posade se na cilju očekuju u 19 sati na središnjem gradskom parkiralištu u Poreču.

dsc_1335

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.