Prognoze su ispunjene: Meč stoljeća zaradio 500 milijuna dolara!

Prognoze su ispunjene: Meč stoljeća zaradio 500 milijuna dolara!

Kako su organizatori i očekivali, Meč stoljeća bio je najgledaniji ikad u SAD-u...

Floyd Mayweather i Manny Pacquiao/Foto: Gettyimages

Samo od televizijskog prijenosa u Sjedinjenim Američkim Državama, organizatori Meča stoljeća uprihodili su nevjerojatnih 400 milijuna dolara!

Borbu Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa koja se pompozno najavljivala mjesecima i na koncu poslije 12 rundi pripala Amerikancu po sistemu ‘plati pa gledaj’, odnosno pay per view, gledalo je oko 4.4 milijuna ljudi u američkim domovima, što je uvelike premašilo sve prognoze.

Organizatori su najavljivali kako očekuju ukupnu zaradu od 400 milijuna dolara, no kad se televizijskom prijenosu pridodaju prihodi od TV prava izvan SAD-a, prodaja suvenira i ulaznica iznos se penje i iznad 500 milijuna dolara.

Prodaja ulaznica za MGM Garden Arenu sama je namaknula 72 milijuna dolara, a očekuje se kako će televizijska prava u ostatku svijeta u blagajnu donijeti još najmanje 35 milijuna dolara. Rekordan je to iznos, do sada je najgledaniji (i najprofitabilniji) bio meč između Oscara De La Hoye i Floyda Mayweathera iz 2007. koje je donijelo zaradu od 150 milijuna dolara.

Raspodjela financijskog kolača bit će sljedeća: otprilike 60 posto trebali bi podijeliti borci, 30 posto dobivaju kabelske televizije i satelitski operateri, dok 7.5 posto pripada i dvjema televizijskim kompanijama koje su radile prijenos (HBO i Showtime).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.