Progovorio veliki golgeter: “Hrvatska je bliže pobjedi protiv Grčke”

Progovorio veliki golgeter: “Hrvatska je bliže pobjedi protiv Grčke”

Eduardo da Silva danas nastupa u Brazilskoj ligi u dresu Atletico Paranensea.

Eduardo da Silva/Getty Images

Eduardo Da Silva oprostio se od hrvatske nogometne reprezentacije prije tri godine, točnije nakon Svjetskog prvenstva u domovini svog rođenja, ali i dalje prati što se događa u momčadi Zlatka Dalića.

“Hrvatska je bliže pobjedi, Grčka je momčad koja igra dosadan nogomet. Igrao sam protiv njih u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, u prvoj smo utakmici remizirali kod kuće, u drugoj izgubili 0-2. Imaju mentalitet kakav su imali i 2004. godine kad su preko Portugala osvojili europski naslov”, kazao je Dudu koji je za Hrvatsku igrao deset godina upisavši 29 golova.

S malim odmakom, za brazilski sportski dnevnik Lance Eduardo ipak konstatira kako u važnim utakmicama Hrvatskoj nedostaje žara i energije.

“U utakmicama odluke nešto manjka, hrvatska nogometna reprezentacija tada se muči. Dobar je primjer Svjetsko prvenstvo. Odigrali smo odličnu utakmicu protiv Brazila, pobijedili Kamerun, a potom upisali poraz od Meksika, reprezentacije koja je imenima i kvalitetom inferiorna našem timu”, nastavio je Dudu koji je za kraj ipak poentirao.

“Hrvatska je reprezentacija koja zaslužuje poštovanje u konkurenciji europskih momčadi. Od neovisnosti svoje države, hrvatska reprezentacija propustila je tek dva velika međunarodna natjecanja, Euro 2000 i Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Hrvatska je uvijek u krugu favorita skupine u kojoj se nalazi.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.