Projekt ST4ALL: Predstavljanje nogometa

Projekt ST4ALL: Predstavljanje nogometa

Jučer je održana je još jedna diseminacija Projekta “Sports training for all’ – ST4ALL, točnije djeci inkluzivnih riječkih škola, njihovim obiteljima te trenerima i voditeljima mladih sportaša prezentirane su sportske aktivnosti: inkluzivni program nogometa.

Predstavljanjem ovih sportskih aktivnosti u sklopu Projekta “Sports training for all’ – ST4ALL, članovi obitelji koje su sudjelovale, motivirani su poduzeti sportske aktivnosti izvan škole svoje djece te su podržani da prihvate sposobnosti svoje djece – posebice djece s teškoćama u razvoju.

S obzirom da se sve veći broj učenika i studenata s invaliditetom uključuje u obrazovne institucije i organizacije mladih bez invaliditeta te se bave sportom, profesori i treneri susreću se s problemom nedostatka edukacije o inkluzivnom sportu. Cilj projekta ‘Sports training for all’ – ST4ALL je stoga edukacija profesora i trenera o organizaciji inkluzivnih sportskih aktivnosti. Smatra se da upravo integracijske sportske aktivnosti mogu biti ključne za inkluziju opće zajednice.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.