PROMOCIJA TOLERANCIJE I PRIHVAĆANJA RAZLIČITOSTI: 6. NOGOMETNI KAMP NACIONALNIH MANJINA U BJELOVARU

PROMOCIJA TOLERANCIJE I PRIHVAĆANJA RAZLIČITOSTI: 6. NOGOMETNI KAMP NACIONALNIH MANJINA U BJELOVARU

Foto:HNS

Na gradskom stadionu u Bjelovaru, u ponedjeljak se u organizaciji Svjetske organizacije Roma i Hrvatskog nogometnog saveza, održao 6. nogometni kamp nacionalnih manjina Republike Hrvatske.

Kamp je svečano otvorio gradonačelnik grada Bjelovara g. Antun Korušec, a na Kampu je sudjelovalo 85 mladih nogometaš(ic)a, među kojima je bilo 25 djevojčica, iz 14 različitih nacionalnih manjina u dobi od sedam do 16 godina.

Djeca su trenirala uz vodstvo šest trenera te uz edukacijske aktivnosti na temu “Loptom protiv nasilja, diskriminacije i rasizma”. Podršku Kampu pružili su i nogometni veterani iz Kotor Varoša.

“Ponosni smo na još jedan nogometni kamp koji je okupio djecu iz čak 14 nacionalnih manjina. Drago nam je što naša promocija tolerancije i prihvaćanja različitosti nailazi na pozitivan odjek te se zahvaljujemo gradu Bjelovaru što je ugostio ovaj šesti kamp te Hrvatskom nogometnom savezu koji od početka podupire naše napore u borbi protiv diskriminacije, rasizma, nasilja i siromaštva. Ovaj kamp je imao i dodatnu simboliku jer se održao upravo u tjednima europske borbe protiv rasizma na stadionima te smo i time dali dodatni doprinos hrvatskog nogometa ovoj europskoj inicijativi”, izjavio je Toti Dedić, predsjednik Svjetske organizacije Roma, po održanom Kampu u Bjelovaru.

Foto: HNS

Foto: HNS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.