Promoviran prigodni poštanski žig s likom paraolimpijca Velimira Šandora

Promoviran prigodni poštanski žig s likom paraolimpijca Velimira Šandora

Velimir Šandor foto: Paraolimpijac facebook

Točno u podne u poštanskom uredu 10410 Velika Gorica, Slavka Kolara 15 Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije, Hrvatska pošta i Sportski savez osoba s invaliditetom Zagrebačke županije, promovirali su prigodni poštanski žig posvećenog Velimiru Šandoru brončanom paraolimpijcu s 15. Ljetnih Paraolimpijskih igara u Rio de Janeru i članu Atletskog kluba osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice.

Tajnik HDOFM Zdenko Brezarić istaknuo je da je cilj ove akcije izjednačavanje uspjeha olimpijaca i paraolimpijaca te senzibiliziranja hrvatske sportske javnosti za njihove rezultate. Velimir se tako našao u društvu Sandre Perković, Blanke Vlašić i braće Sinković koji već imaju svoj poštanski žig.

“Cilj nam je da u ovu akciju do kraja godine uključimo i ostale osvajače paraolimpijskih medalja iz Rija Sandru Paović, Mikelu Ristoski, Zorana Talića, Anđelu Mužinić i Helenu Dretar Karić”, istaknuo je tajnik HDOFM Zdenko Brezarić.

Velimir Šandor nije krio svoje zadovoljstvo činjenicom da je njegov uspjeh prepoznat od strane Hrvatske pošte, a još više kada je čuo u kojem se društvu hrvatskih sportskih zvijezda nalazi. “Ovo će mi biti još jedan poticaj za nastup u srpnju slijedeće godine na Svjetskom prvenstvu u Londonu”, zaključio je Šandor.

Sve poštanske pošiljke koje danas budu upućene diljem Hrvatske i svijeta iz Velike Gorice nosit će žig s likom Velimira Šandora.

Po završetku ove hvale vrijedne akcije, žig će biti pohranjen u Hrvatskom poštanskom muzeju u Zagrebu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.