Propada projekt HNS-ova kampa na Sveticama

Propada projekt HNS-ova kampa na Sveticama

Veliki HNS-ov projekt kampa na Sveticama možda se bliži svome (neslavnom) kraju...

Davor Šuker

Nakon što je HNS-ov projekt u Sveticama povučen s dnevnog reda skupštine grada Zagreba čini se da će Davor Šuker i suradnici morati naći drugu lokaciju za planirani veliki nogometni kamp. Taj je potez povučen zbog neriješenog pitanja vlasništva, budući da Crkva i dalje vodi sudski postupak protiv grada.

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović istaknuo je da je razočaran i najavio kako će Izvršni odbor zauzeti stav na sljedećoj sjednici. Uefa je osigurala sredstva za izgradnju, no projekt je sada postao iznimno upitan. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li o izgradnji nogometnog kampa svoj stav iznijeti i – Crkva.

Osim razgovara o kampu, u HNS-u se aktivno radi i na prvoligaškoj koncepciji. Točnije, priči koja svoje korijene vuče još od prošle godine, a tiče se potrebe svakog prvoligaškoga kluba za obveznim formiranjem legitimne B momčadi.

Tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak okupio je sportske direktore i voditelje škola nogometa svih prvoligaša. Nisu donijete nikakve odluke, ali zato su spomenuta dva pomalo čudna prijedloga. Jozak je predložio da svi prvoligaši moraju imati B momčad. No, zanima li ga uopće imaju li svi prvoligaši sredstva za još jednu momčad? U situaciji kad su Zadar i Osijek korak do stečaja krovna nogometna organizacija morala bi smisliti kako da im pomogne, a ne odmogne.

Također je predloženo da u B momčadima mora igrati više igrača mlađih od 21 godinu, a manje stranaca i oporavljenika iz prve ekipe. No, to bi pravilo bilo u potpunoj suprotnosti s nedavnim povećanjem broja stranaca u prvoj ekipi. Ako se donese odluka o više od pet mladih igrača u B ekipi po utakmici onda se mora smanjiti broj stranih igrača po utakmici 1. HNL i omogućiti tim mladićima priliku u profesionalnoj konkurenciji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.