Propao dolazak Bifoume u Dinamo

Propao dolazak Bifoume u Dinamo

Alagić je istaknuo kako je postojao interes Dinama i za Luisom Ibanezom, međutim on ima previsoku plaću u Turskoj.

Jučer je u prostorijama Maksimirske 128 trebao biti dogovoren dolazak novog pojačanja u modroj svlačionici, ali zbog nerealnih igračevih zahtjeva Dinamo je odustao od posla.

Napadač turskog Sivasspora, Thievy Bifouma došao je sa zastupnikom Darkom Alegićem na potpisivanje ugovora, ali odjednom je došlo do naglog zaokreta u glavi Kongoanca rođenog u Francuskoj, pa je transfer propao.

“S Bifoumom sam pregovarao u Istanbulu, dobro ga poznajem jer mi zet Luis Ibanez igra u Turskoj. On je među pet najboljih napadača lige i bio bi zaista odlično pojačanje za Dinamo. U našim razgovorima imao je zahtjeve koji su bili sasvim normalni i realni za igrača njegovog rejtinga, međutim kada smo se pojavili u Maksimiru i trebali dovršiti posao, tražio je cifru od koje sam se zabezeknuo. Bilo mu je rečeno koliko može dobiti, a odjednom je zatražio dvostruko veći iznos” – rekao je menadžer Darko Alegić.

Thievy Guivane Bifouma Koulossa rođen je 1992. godine u Saint Denisu, a karijeru je započeo u niželigašu CS Meauxu nakon čega je prešao prvo u Strasbourg, a potom u španjolski Espanyol gdje je i debitirao u seniorskom nogometu. Nakon brojnih posudbi 2016. godine prešao je u Bastiju, a potom na polusezoni u turski Osmanlispor gdje se zadržao do ljeta 2017. pa prešao u Sivasspor.

Za mlade francuske reprezentacije upisao je četiri nastupa, a 2014. godine počeo je igrati za DR Kongo gdje je skupio 25 nastupa i zabio 13 golova. Tržišna vrijednost na transfermarktu Bifoumi iznosi 1,75 milijuna eura, a ugovor mu ističe krajem lipnja.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.