Propao plan HNS-a za nogometni kamp na Sveticama

Propao plan HNS-a za nogometni kamp na Sveticama

Na kraju, neće se realizirati plan HNS-a i Davora Šukera o nogometnom kampu na zagrebačkim Sveticama...

Zoran Cvrk i Damir Vrbanović/www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Od nogometnog centra na Sveticama najvjerojatnije ipak neće biti ništa, potvrdio je izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović. Sljedeći će plan biti objavljen početkom travnja. Premda je prošle godine pao dogovor Grada Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveza oko izgradnje centra na Sveticama, realizacija tog projekta sve je dalje. Damir Vrbanović objašnjava kako gradski spor s Crkvom oduzima previše vremena.

“Obistinile su se naše sumnje i strahovi da Grad Zagreb svojom nesposobnošću neće moći riješiti ovaj problem s Crkvom, koji traje gotovo 20 godina i pospremljen je u ladicama nadležnih organa gradske uprave. Pokazalo se da Grad nije spreman riješiti problem u korist svojih građana. Nas se taj njihov prijepor apsolutno ne tiče, jer je naš partner Grad Zagreb, a ne Crkva”, kazao je Vrbanović.

Takvo gubljenje vremena mora prestati, dodaje, te se na narednoj sjednici Izvršnog odbora očekuje nova odluka: “Duboko smo razočarani jer smo izgubili godinu dana i na nekoj smo drugoj lokaciji već mogli mnogo toga sagraditi. Uglavnom, gotovo je sigurno da HNS odustaje od gradnje kampa na Sveticama, a konačnu će odluku donijeti Izvršni odbor HNS-a na sjednici 9. travnja na Plitvicama”, najavio je Vrbanović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.