Prosinečki: “Bio sam pobjednik i želim to prenijeti na Azerbajdžan”

Prosinečki: “Bio sam pobjednik i želim to prenijeti na Azerbajdžan”

Novi izbornik Azerbajdžana nastojat će pobjednički duh prenijeti na svoje pulene...

Robert Prosinečki/Foto: Gettyimages

Robert Prosinečki ostvario je fantastičnu igračku karijeru, no uvijek je isticao kako to nesumnjivo nije nikakva garancija da će isti uspjeh preseliti i na trenersku klupu.

Legendarni Žuti nedavno je instaliran na klupu Azerbajdžana, u karijeri je vodio i Crvenu zvezdu te Kayserispor, a tamošnji mediji već ga na sva usta hvale i ističu kako je definitivno sposoban dignuti reprezentativni nogomet u Azerbajdžanu na jednu višu razinu.

“Ako ste veliki igrač, ne znači da ćete biti i veliki trener, no to je život. Kao igrač sam bio pobjednik, a kao trener želim svojim igračima pomoći da postanu pobjednicima”, rekao je Prosinečki za Goal.

“Vjerujem da Azerbajdžan ima mnogo potencijala, mogu napraviti puno dobirh stvari u budućnosti. Ima dosta mladih igrača, a i radi se o državi koja poprilično ulaže u nogomet, infrastrukturu i ostalo. Želi biti nogometna zemlja i malo po malo to će i postati”, kaže hrvatski trener.

Jedan od razloga tomu jest i domaćinstvo Europskog prvenstva 2020. godine. “Cilj je uvjeriti navijače da im je mjesto na tribinama, pogotovo jer će biti jedni od domaćina EP-a. Bilo bi savršeno kad bi se Azerbajdžan kvalificirao. Naravno da trebamo napraviti neki rezultat da bi ovdje zavladao optimizam. Ali vole nogomet, to je sportska zemlja”, priča.

Puno je oko te priče pozitivnih konotacija. “Kad ste domaćini takvoga događaja poboljšava se infrastruktura, grade se novi stadioni, mnogo je toga što se događa i ‘popravlja’. Baku raste, savršen je europski grad za život, a siguran sam da će mu ovo donijeti još više. Ne samo u nogometu, već cjelokupnom sportu.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.