Prosinečki dogovorio ogled sa Srbijom

Prosinečki dogovorio ogled sa Srbijom

Azerbajdžan će 7. lipnja igrati prijateljsku utakmicu protiv Srbije...

Robert Prosinečki/Getty Images

Službeno je potvrđeno da će se 7. lipnja igrati prijateljska utakmica Azerbajdžana i Srbije. Izbornik Azerbajdžana Robert Prosinečki tako je dobio kvalitetnu provjeru uoči kvalifikacijske utakmice protiv Norveške 12. lipnja. Srbiji će to također biti test prije važne utakmice u Danskoj.

Robert Prosinečki ima velike ambicije. Pod njegovim vodstvom reprezentacija je svladala Maltu, no izjavio je da želi podići nogomet u cijeloj zemlji. Prosinečki misli: “Naši igrači ne mogu podnijeti ritam od dvije utakmice tjedno. To je problem kompletnog nogometa u Azerbajdžanu i klubovi moraju više raditi. O tome ćemo razgovarati.”

Izbornik je obišao klubove: “U Neftchiju smo razgovarali o mnogim stvarima vezanim uz njihovu momčad, a posebno o tome zašto nemaju kolektivnu igru. Ja trebam igrače koji se podrede momčadi. Kod njih u posljednjih pet mjeseci po tome nema napretka.”

Nastavio je o Kurbanovu i Hajduku: “On je stigao tijekom sezone. Onda je stigao novi trener, kojeg sam ja detaljno informirao o njemu i siguran sam da će dobiti priliku. Mislim da će ostati u Hajduku i sljedeće sezone. Treba vremena da se prilagodi novim okolnostima.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.