Prosinečki: “Mala nacija uspela se ’98 na svjetski Olimp”

Prosinečki: “Mala nacija uspela se ’98 na svjetski Olimp”

Prosinečki je u razgovoru za FIFA-u govorio i o nastupu Hrvatske na mitskom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. te o golovima proslavljenog braniča Liliana Thurama koji je Hrvatskoj zabio jedina dva pogotka u reprezentativnoj karijeri...

Robert Prosinečki/Getty Images

Ugledni časopis FIFA Weekly obavio je razgovor s proslavljenim bivšim hrvatskim reprezentativcem i trenutnim izbornikom Azerbajdžana, Robertom Prosinečkim. Teme su bile brojni, ali najviše su se zadržali na nastupu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

Ispadanje u polufinalu od Francuske bio mi je najtužniji trenutak karijere. Nažalost, nismo se više mogli vratiti nakon francuskog preokreta i na kraju smo se morali zadovoljiti trećim mjestom i pobjedom nad Nizozemskom u ‘malom finalu’ “, govori Prosinečki.

Navijači su nas na povratku u Zagreb pozdravili kao junake, a mala nacija od četiri milijuna stanovnika uspela se na Olimp svjetskog nogometa“. Novinarima je zanimljiva činjenica kako je Francusku u finale odveo branič Lilian Thuram, koji je u 142 nastupa postigao samo dva gola: “Još uvijek me muči kako Thuram nikad prije i nikad poslije nije zabio gol za Francusku. Te je večeri odigrao utakmicu života. Ipak, i takve neobičnosti su dio nogometa. Nemoguće postaje moguće, postaje stvarnot“, ispričao je između ostaloga Prosinečki.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.