Proslavljeni suparnik Ivice Kostelića objavio kraj karijere

Proslavljeni suparnik Ivice Kostelića objavio kraj karijere

Aktualni slalomski olimpijski pobjednik okončao je bogatu, petnaest godina dugu skijašku karijeru.

Mario Matt/Foto: commons.wikimedia.org - Christian Jansky

Austrijski skijaš Mario Matt, generacijski kolega našeg Ivice Kostelića, objavio je na konferenciji za medije u St. Antonu kraj bogate karijere.

35-godišnji slalomski specijalist nezadovoljan je ovosezonskom formom i neispunjavanjem ambicija te izostankom vrhunskih rezultata, zbog čega je odluka o povlačenju iz aktivnog skijanja bila jedina pravilna.

“Primijetio sam tijekom ove sezone da utrke više nisu najbitnija stvar u mom životu. Kad pogledam unatrag i osvrnem se na sve uspjehe i rezultate koje sam ostvario, ispunjava me neizmjerno zadovoljstvo”, kaže Matt i dodaje: “Vjerujem da je malo onih koji mogu biti sretni poput mene. Dva sam puta osvojio svjetsku titulu, a imam i olimpijsko zlato.”

Jedan od razloga okončanja karijere jest i neugodna ozljeda gležnja koju je zadobio u slalomskom odustajanju na ovogodišnjem SP-u u Beaver Creeku. “Pregledi su pokazali kako je ozljeda teža no što smo prvotno mislili. Ove sezone ne bih se mogao više ni natjecati zbog edema koštane srži na gležnju”, otkrio je.

Jedan od najuspješnijih slalomaša svih vremena, koji je u ‘zlatna vremena’ obitelji Kostelić bio opaki konkurent našem najboljem skijašu, aktivnu je sportsku karijeru razvukao na 15 godina, a tijekom tog je razdoblja osvojio naslove svjetskog slalomskog prvaka 2001. i 2007, aktualni je olimpijski slalomski slavodobitnik (Soči), a u Svjetskome se kupu diči s 14 slalomskih pobjeda i jednim trijumfom u kombinaciji.

“Sigurno je jedno – neće mi nedostajati testiranje materijala, koje kao da traje čitavu vječnost. Posebice u zimskim mjesecima, to mi je oduzimalo mnogo snage i vremena”, zaključio je Matt.

Lijepo je kad se oprostiš dok si na vrhu…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.