Protiv Barcelone pokrenut postupak zbog utaje poreza

Protiv Barcelone pokrenut postupak zbog utaje poreza

Slučaj "Neymar", koji svjetsku javnost zabavlja praktički od kada je brazilski nogometaš Santos zamijenio Barcelonom, uskoro bi se trebao naći i pred sudom...

Španjolske vlasti pokrenule su postupak protiv Barcelone zbog utaje poreza u prošloj godini u iznosu od 2.8 milijuna eura. Predsjednik Blaugrane Joesp Maria Bartomeu izjavio je kako je to osveta Vlade i Real Madrida.

U programu španjolske televizije čelnik katalonskog kluba izjavio je: “Barcelona nije ništa kriva i nastavit ćemo se braniti istinom. Transfer Neymara odradili su ugledni odvjetnici. Drugi klubovi su ljuti jer ga nisu uspjeli dovesti iako su nudili više novca. Neymarov otac rekao mi je kako je ponuda Real Madrida bila veća od naše. Ne mogu tvrditi da oni stoje iza postupka, ali netko je očito prešao granicu. Prošle godine je na našem stadionu održan Koncert slobode, a nedavno smo igrali u dresovima u bojama katalonske zastave. Nekome se to nije svidjelo i ovo je sve politička igra.”

Prema tvrdnjama tužitelja bivši predsjednik Barcelone Sandro Rosell prijavio je da je Neymar Santosu plaćen 57 milijuna eura, iako se radilo o iznosu od 86 milijuna. Slučaj će 13. veljače biti na sudu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.