Protivnik Hrvatske ostao obezglavljen: Turski imperator napustio izborničku klupu

Protivnik Hrvatske ostao obezglavljen: Turski imperator napustio izborničku klupu

Foto: Daily Sabah

Turski nogometni savez je danas objavio kako se prekida suradnja sa legendarnim trenerom Fatihom Terimom, te kako će 63- godišnji turski stručnjak po treći puta napustiti klupu Turske.

Kao razloge razlaza Terima i Turske navode se Terimovi problemi koji se ne povezuju s nogometom, a time je turski Savez ostavio interpretaciju o odlasku Terima prilično otvorenu. Navedene vijesti dolaze dva tjedna nakon što je Terim izazvao skandal u jednom turskom ljetovalištu. Naime, najtrofejniji turski trener se posvađao s jednim od vlasnika restorana, te je verbalni konflikt uskoro prerastao u fizički u kojem je ozlijeđeno pet osoba.

Dobre su to vijesti za Hrvatsku budući da se Turska nalazi u istoj kvalifikacijskoj skupini s Vatrenima za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Pogotovo vrijedi uzeti u obzir podatak kako je Turska s Terimom na čelu Hrvatskoj već otela bodove u spomenutim kvalifikacijama nakon što su Terimove trupe u Zagrebu odigrale 1:1. Tursku i Hrvatsku stoga očekuje još jedan dvoboj i to 5. rujna, a na vrhu skupine I se nalaze Hrvatska i Island s 13 bodova, dok dva boda manje imaju Turska i Ukrajina.

Turska je tako nakon Arde Turana, jednog od najpoznatijih igrača te zemlje u kratkom vremenu ostala i bez popularno zvanog turskog imperatora koji na taj način završava treći mandat na klupi Turske. Prethodno je svoju zemlju vodio od 1993. – 1996., od 2005. – 2009., te od 2013. godine do danas. U karijeri je još vodio klubove poput Galatasaraya, Fiorentine i Milana, a trenutno nije poznata nova destinacija iskusnog stručnjaka niti tko bi trebao popuniti upražnjeno mjesto turskog izbornika.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.