Pršin kvartet golova jedan od legendarnih Uefinih trenutaka

Pršin kvartet golova jedan od legendarnih Uefinih trenutaka

Pršin 'poker' golova Deportivu u grupnoj fazi Lige prvaka 2004. godine uvršten je među legendarne Uefine trenutke...

Dado Pršo i Darijo Srna/Foto: Gettyimages

Proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac Dado Pršo i nakon završetka aktivne igračke karijere nastavlja primati priznanja za svoje nastupe i pogotke. Najnovija pohvala 40-godišnjem Zadraninu pristigla je iz krovne kuće europskog nogometa, koja je njegov ‘poker’ golova Deportivu u grupnoj fazi Lige prvaka 2004. uvrstila u svoje legendarne trenutke.

Četiri pogotka, koliko ih je izbrojao Pršo u visokoj 8:3 pobjedi Monaca protiv Deportiva, postigli su u jednoj utakmici elitnog klupskog nogometnog natjecanja primjerice Messi, Andrij Švečenko, Ruud Van Nistelrooy i Marco Van Basten, a Dinamovi će se simpatizeri s gorčinom prisjetiti i Obafemija Gomisa te njegova demoliranja modrih na Maksimiru.

Hrvatski je napadač iste sezone s klubom iz Kneževine dogurao i do finala Lige prvaka, a imao je veliku ulogu u fantastičnom osvajanju dvostruke krune u Francuskoj. Sezona 2003/2004. zasigurno je jedna od onih koje se, makar što se Prše tiče, nikada neće zaboraviti.

U najboljih pet trenutaka UEFA je uvrstila “Čudo u Istanbulu” – frapantnu utakmicu Liverpoola i Minala u finalu Lige prvaka 2005, Zidaneov uspon na europski tron 2002, konačno podizanja pehara madridskog Reala 2014, četiri pogotka Roberta Lewandowskog kontra Reala u polufinalu 2013. te pet zgoditaka Lionela Messija Leverkusenu u trijumfu Barcelone 7:1.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.