Prva HMNL: Kreće nova sezona

Prva HMNL: Kreće nova sezona

Sezonu otvaraju Square i Vrgorac te Futsal Dinamo i Brod 035.

Utakmicama Square – Vrgorac i Futsal Dinamo – Brod 035 starta nova, 28. sezona Prve HMNL. Vrijedi istaknuti kako je ovo posljednja sezona sa 12 klubova jer od sljedeće sezone Prva HMNL imat će deset članova. Bit će dramatično, neizvjesno, uzbudljivo i zanimljivo jer prvih osam momčadi ide u doigravanje, dok posljednje tri ispadaju.

Prošle sezone Novo Vrijeme Apfel osvojilo je prvi, povijesni naslov prvaka. U finalu bilo je bolje od Splita sa 3:1 u seriji na tri pobjede (1:5, 5:2, 6:2, 5:2 nakon produžetaka – 1:1 nakon 40 minuta).

Iz Prve HMNL ispala je Albona Potpićan ’98, koja je završila na posljednjem, 12. mjestu. Umjesto Labinjana ušao je Universitas, koji se izravno plasirao kroz kvalifikacijsku Ligu za prvaka. Ovo će biti debitantski nastup za Splićane u društvu najboljih.

U elitnom razredu ostala je Uspinjača Gimka, koja je, bez obzira što je prošlu sezonu završila na pretposljednjem, 11. mjestu, u dvije utakmice kvalifikacija za Prvu HMNL bila bolja od Jesenja s ukupnih 11:8 (5:6, 6:2).

Vrijedi spomenuti da je Nacional na kraju napustio Prvu HMNL jer nije ispunio uvjete za sudjelovanje. Financijski problemi ipak su bili preveliki zalogaj, a u sezonu trebao je ući sa 12 negativnih bodova. Umjesto njega ušlo je Jesenje.

Vrijedi podsjetiti na naslove prvaka. Split ima osam naslova, Nacional sedam, Uspinjača Gimka četiri, Glama i Orkan dva, a Albona Potpićan ’98, Sokoli Samobor, Alumnus i Novo Vrijeme Apfel jedan naslov.

Parovi 1. kola Prve HMNL:

Petak, 5. listopada: Square – Vrgorac, Futsal Dinamo – Brod 035 (19.00), Split – Alumnus (19.30), Osijek Kelme – Jesenje (20.00).

Subota, 6. listopada: Uspinjača Gimka – Universitas (19.30).

Utakmica Novo Vrijeme Apfel – Crnica odgođena je zbog nastupa Makarana u Ligi prvaka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.