Prvenstvo Europe u ragbiju: Hrvatska dočekuje Izrael

Prvenstvo Europe u ragbiju: Hrvatska dočekuje Izrael

Prvenstvo Europe za hrvatsku ragbijašku reprezentaciju nastavlja se u subotu kada na Starom placu u Splitu igraju protiv Izraela.

foto: https://www.rugby.hr/

Nakon dva kraća ciklusa priprema u Zagrebu i Splitu, hrvatska ragbijaška reprezentacija u subotu na Starom placu nastupit će protiv reprezentacije Izraela.

Utakmica se igra u okviru Prvenstva Europe, Skupina 1 Jug. Ovo je četvrti susret Hrvatske i Izraela u okviru istih europskih skupina. U dosadašnja
tri susreta Hrvatska je pobijedila dvaput, 8.11.2014. u Splitu 31:20 i 7.11. 2015. u Netanyi 26:21. Izgubili smo prošle godine u gostima 5.11.2016. 23:16, također u Netanyi.

Prošlog vikenda započeo je novi ciklus natjecanja u našoj skupini. Ciklus je započeo utakmicom između Andore i Izraela. Iako u gostima, reprezentativci Izraela očekivano su pobijedili rezultatom 27:22. Nadamo se, da tako uspješni neće biti na svom drugom gostovanju u Splitu.

Već puna dva tjedna ragbijaška groznica vlada Splitom. Utakmice ragbijaške reprezentacije uvijek su bile motivacijski izazov za igrače i publiku. Svjestan toga je i izbornik hrvatske reprezentacije Milan Yelavich. Uvjeren je da će njegovi izabranici dati sve od sebe da nadmaše renomiranog protivnika te donesu radost brojnim ljubiteljima ragbija u zemlji i inozemstvu. Hrvatska momčad je mlada, puna entuzijazma i bilo bi vrlo važno da pred svojom publikom uspješno starta u novom natjecateljskom ciklusu. Hrvatska reprezentacija redovito je u Splitu pružala svoje najbolje partije, nizala brojne i značajne pobjede.

Uz podršku punih tribina očekujemo da tu tradiciju nastave i u susretu s Izraelom. Reprezentacija Hrvatske u subotu nastupit će u slijedećem sastavu: 1. Miljak, 2. Altamirano, 3. Biškić, 4. Brajkovic, 5. Galić, 6. Čorić, 7. Miloš, 8. Rowe, 9. Kovačić, 10. Lerotić, 11. Rudić, 12. Jurišić, 13. Grčić (C), 14. Pavlović, 15. Plazibat, 16. Hasija, 17. Žigo, 18. Perlain, 19. Perić, 20. Kodžić, 21. Vuletić, 22. Rosso, 23. Vlajčević

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.