Prvenstvo Europe u ragbiju: Hrvatska dočekuje Izrael

Prvenstvo Europe u ragbiju: Hrvatska dočekuje Izrael

Prvenstvo Europe za hrvatsku ragbijašku reprezentaciju nastavlja se u subotu kada na Starom placu u Splitu igraju protiv Izraela.

foto: https://www.rugby.hr/

Nakon dva kraća ciklusa priprema u Zagrebu i Splitu, hrvatska ragbijaška reprezentacija u subotu na Starom placu nastupit će protiv reprezentacije Izraela.

Utakmica se igra u okviru Prvenstva Europe, Skupina 1 Jug. Ovo je četvrti susret Hrvatske i Izraela u okviru istih europskih skupina. U dosadašnja
tri susreta Hrvatska je pobijedila dvaput, 8.11.2014. u Splitu 31:20 i 7.11. 2015. u Netanyi 26:21. Izgubili smo prošle godine u gostima 5.11.2016. 23:16, također u Netanyi.

Prošlog vikenda započeo je novi ciklus natjecanja u našoj skupini. Ciklus je započeo utakmicom između Andore i Izraela. Iako u gostima, reprezentativci Izraela očekivano su pobijedili rezultatom 27:22. Nadamo se, da tako uspješni neće biti na svom drugom gostovanju u Splitu.

Već puna dva tjedna ragbijaška groznica vlada Splitom. Utakmice ragbijaške reprezentacije uvijek su bile motivacijski izazov za igrače i publiku. Svjestan toga je i izbornik hrvatske reprezentacije Milan Yelavich. Uvjeren je da će njegovi izabranici dati sve od sebe da nadmaše renomiranog protivnika te donesu radost brojnim ljubiteljima ragbija u zemlji i inozemstvu. Hrvatska momčad je mlada, puna entuzijazma i bilo bi vrlo važno da pred svojom publikom uspješno starta u novom natjecateljskom ciklusu. Hrvatska reprezentacija redovito je u Splitu pružala svoje najbolje partije, nizala brojne i značajne pobjede.

Uz podršku punih tribina očekujemo da tu tradiciju nastave i u susretu s Izraelom. Reprezentacija Hrvatske u subotu nastupit će u slijedećem sastavu: 1. Miljak, 2. Altamirano, 3. Biškić, 4. Brajkovic, 5. Galić, 6. Čorić, 7. Miloš, 8. Rowe, 9. Kovačić, 10. Lerotić, 11. Rudić, 12. Jurišić, 13. Grčić (C), 14. Pavlović, 15. Plazibat, 16. Hasija, 17. Žigo, 18. Perlain, 19. Perić, 20. Kodžić, 21. Vuletić, 22. Rosso, 23. Vlajčević

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.