Prvenstvo Hrvatske u badmintonu za seniore

Prvenstvo Hrvatske u badmintonu za seniore

Ovog vikenda je u Čakovcu održano 25. Prvenstvo Hrvatske za seniore. Na turniru je nastupilo ukupno 43 igrača iz 7 klubova. Turnir se igrao u svih 5 konkurencija: muškarci i žene pojedinačno, muški i ženski parovi te mješoviti parovi.

Prvenstvo se igralo u dvorani II. Osnovne Škole Čakovec, a BK Međimurje je bilo organizator turnira.

Turnir je u subotu ujutro otvorio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Najuspješniji igrači prvenstva su Igor Čimbur i Matea Čiča.

Igor Čimbur je osvojio srebro u pojedinačnoj konkurenciji, zlato u muškim parovima sa Zvonimirom Hölblingom i zlato u mješovitim parovima sa Mateom Čičom: “Nakon ozljeda koje su me pratile u zadnje vrijeme i manjka treninga nisam imao velika očekivanja od ovog prvenstva, tako da dva zlata i srebro su veliki rezultat za mene. Turnir je bio veoma naporan sa puno odigranih mečeva u samo dva dana, pogotovo u završnicama gdje smo se susreli svi koji godinama zajedno treniramo u istom klubu, Bk Medvedgrad 1998. Ja sam veoma sretan sa osvojenim titulama i što sam ostvario svoj najbolji rezultat na Prvenstvu Hrvatske.”

Matea Čiča je uz zlato u mješovitim parovima također osvojila zlatnu medalju u ženskim parovima sa Stašom Poznanović, a u pojedinačnom dijelu je završila brončana: “Sretna sam jer sam obranila naslov u ženskim parovima što mi je bio i prioritet uoči prvenstva, a posebno sam zadovoljna što sam tom zlatu dodala i zlato u mješovitim parovima. Što se tiče pojedinačnog dijela, nisam zadovoljna igrom u polufinalu, ali rezultat je realan jer je pobijedila bolja igračica.”

Zvonimir Đurkinjak je po deveti put zaredom osvajač zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji: “Sretan sam jer sam opet osvojio zlato u pojedinačnom dijelu unatoč ozljedi noge, ali mi je žao zbog izgubljenog finala muških parova te polufinala mješovitih parova.”

Maja Pavlinić, kojoj je ovo bio povratnički turnir nakon duge pauze zbog ozljede, je bila uvjerljivo najbolja kod žena pojedinačno: “Ovo prvenstvo Hrvatske je prošlo super za mene jer sam osvojila naslov prvakinje nakon što sam bila van terena skoro godinu dana zbog teške ozljede. Ali ono što mi je još važnije je to da mi je ovo pomoglo vratiti samopouzdanje na terenu, i općenito dati sliku o mojoj igri nakon ove prisilne pauze.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.