Poziv na prvenstvo Hrvatske u pojedinačnom boćanju za osobe s invaliditetom

Poziv na prvenstvo Hrvatske u pojedinačnom boćanju za osobe s invaliditetom

Boćanje za osobe s invaliditetom dvoranski je jedini paraolimpijski sport kojim se mogu službeno - profesionalno 'baviti' isključivo osobe sa najtežom vrstom invaliditeta, odnosno sa 100% tjelesnim oštećenjem ruku i nogu.

foto: http://www.istrijana.hr

Prenosimo poziv boćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije ‘Istrijana’ u cjelosti.

Poštovani prijatelji, volonteri i ljubitelji boćanja. Sa velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na prvenstvo Hrvatske u pojedinačnom boćanju za osobe s invaliditetom, koje će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole ‘Veli Vrh’ u Puli, 18. studenog 2017. godine (subota), s početkom u 08.45 sati.

Boćarski klub osoba s invaliditetom Istarske županije ‘Istrijana’ (BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’), je dobrovoljna, nestranačka, neprofitno interesna sportska Udruga osoba s invaliditetom, upisana u registar udruga Republike Hrvatske, čiji se članovi/ice bave boćanjem za osobe s invaliditetom, a ujedno smo i najtrofejniji boćarski Klub osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, sa osvojena 132 pehara/medalja za 1, 2 i 3 mjesta na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima od 2006. godine.

Boćanje za osobe s invaliditetom dvoranski je jedini paraolimpijski sport kojim se mogu službeno – profesionalno ‘baviti’ isključivo osobe sa najtežom vrstom invaliditeta, odnosno sa 100% tjelesnim oštećenjem ruku i nogu. Boća se specijalnim kožnim boćama punjenim specijalnom smjesom/pijeskom (promjera cca 9 centimetara i težine cca 30 dkg).

Boćanje se dijeli na 4 paraolimpijske kategorije; – BC1 (boćari oboljeli od cerebralne paralize kojima boće priprema i dodaje asistent), – BC2 (boćari oboljeli od cerebralne paralize koji boćaju samostalno), – BC3 (boćari koji igraju sa specijalnim spravama i uz pomoć asistenta koji priprema boće i spravu), – BC4 (najzahtjevnija i najzastupljenija kategorija namijenjena boćarima svih vrsta invaliditeta (distrofija mišića, multipla skleroza, tetraplegija…) koji boćaju samostalno).

Postoji i ‘ne-paraolimpijska’ kategorija BC5namijenjena osobama s invaliditetom, bez obzira na njihov stupanj i vrstu tjelesnog oštećenja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.