Prvenstvo Mediterana, Tunis

Prvenstvo mediterana: Alena Hrušoci osvojila zlato na 400 m prepone

Prvenstvo mediterana: Alena Hrušoci osvojila zlato na 400 m prepone

Foto: Alena Hrušoci/HAS Facebook

Prvog dana Prvenstva Mediterana do 23 godine koje se održalo u Tunisu zlatnu medalju za Hrvatsku osvojila je Alena Hrušoci u utrci na 400 m prepone. Alena je istrčala 58,65 i u snažnoj završnici izborila prvu zlatnu medalju na ovom Prvenstvu. U bacanju koplja Katarina Gašparović je bila peta s hicem od 51,03 m dok je Filip Pravdica bio 11. u skoku u dalj sa skokom od 6,95 m. U polufinalu na 200 m  je nastupila Lucija Pokos koja je bila druga u svojoj skupini s 23,76 te se kao četvrta plasirala se u  finale.

U finalu na 400 metara nastupila je Kristina Dudek i osvojila sjajno četvrto mjesto ( 54,02,), Lucija Pokos bila je šesta na 200 metara (24,13) a Anamari Kožul u bacanju kladiva zauzela je četvrto mjesto.

Drugog dana Prvenstva Mediterana do 23 godine nastupile su tri naše predstavnice. Na žalost nije bilo osvojenih medalja, a najbliže su bile Kristina Dudek koja je na 400 m bila četvrta sa a za do trećeg mjesta dijelilo ju je samo 8 stotinki i Anamari Kožul koja je u bacanju kladiva osvojila također četvrto mjesto s hicem od 59,70 i za medaljom je zaostala samo 5 cm. Treća naša predstavnica bila je Lucija Pokos koja je u finalu na 200 m trčala što joj je bilo dovoljno za 6. mjesto.

Sjajan je to plasman naših mladih nada na Prvenstvu Mediterena i potvrda da njihovo vrijeme tek dolazi.

Čestitke!

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.