Prvi kapitalac prijelaznog roka: Arsenal doveo francuski stroj za golove

Prvi kapitalac prijelaznog roka: Arsenal doveo francuski stroj za golove

Foto: Independent

Nakon što su prošle godine navijači Arsenala otvoreno kritizirali Arsene Wengera zbog manjka napretka njihovog kluba i praktički proživljavanja iste sezone iz godine u godinu, francuski trener je odlučio kako su ekipi zaista potrebna velika pojačanja. Prvo takvo je Alexandre Lacazette, sjajni Francuz zbog kojeg će Wenger srušiti rekord kluba pri transferu nekog igrača u Arsenal.

Naime, Lacazette će postati novi igrač Arsenala, a londonski klub će francuski stroj za golove platiti 53 milijuna eura. 26-godišnjak će potpisati ugovor na pet godina, a u Arsenal dolazi iz Lyona. Produkt Lyonove akademije Ligue 1 napušta nakon 100 ligaških golova i sezone u kojoj je u 30 ligaških nastupa postigao 28 golova.

Navedeno vrlo vjerojatno znači kako se Wenger pomirio s odlaskom Alexisa Sancheza. Sjajnom Čileancu ugovor ističe sljedeće godine, pa je pravo vrijeme da Arsenal zaradi na svojoj velikoj zvijezdi. Jedini problem je nevoljkost Wengera da Sancheza pusti u Manchester City, no sigurno će mu bolje sjesti odlazak Čileanca nakon što je uspio potpisati Lacazettea. Lacazette tako postaje najskuplji igrač u povijesti Arsenala, a s prvog mjesta je srušio Mesuta Ozila kojeg je Wenger 2014. godine platio 47 milijuna eura u transferu iz Reala. Također Lacazette označava drugo zvučno pojačanje londonskog kluba ove sezone, nakon što je prethodno Sead Kolašinac, BIH reprezentativac došao besplatno iz Schalkea.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.