Prvi kineski derbi Milana i Intera u neobičnom terminu

Prvi kineski derbi Milana i Intera u neobičnom terminu

Foto: Inter/Facebook

Silvio Berlusconi je prodao svoju veliku ljubav Milan Kinezima, a danas je na rasporedu Derbi della Madonnina, veliki gradski derbi između Intera i Milana. Iako nema naboj prošlih godina kada su se ovi talijanski velikani borili za naslov, okršaj Milana i Intera je jedan od najvećih gradskih derbija i bez obzira na kojoj se poziciji ove ekipe nalaze, redovito je na rasporedu spektakl za mnogobrojne gledatelje.

Današnji derbi nije poseban samo po tome što je Berlusconi nakon 31 godine prodao Milan, nego i iz razloga što počinje u 12:30. Derbi između Milana i Intera nikada nije počeo u ovo vrijeme, a taj termin je primarno rezerviran za kinesko tržište, na kojem oba kluba traže proboj. Naime, osim Milana, vlasnici Intera su također Kinezi, stoga je potpuno jasna intencija novih vlasnika da sraz ovih klubova približi tržištu na kojem očekuju velike rezultate u budućnosti.

S nogometne strane, sraz je to šeste i sedme ekipe talijanskog prvenstva, a oba kluba su u velikoj borbi za europske pozicije. Četvrti Lazio im odmiče tri odnosno četiri boda i sigurno je da će se na San Siru igrati izrazito kompetitivan dvoboj u kojem neće manjkati naboja i duela. U boljem raspoloženju dvoboj dočekuje Milan, budući da su u posljednjih 9 utakmica izgubili samo jednom – od lidera Juventusa. U plavo-crnom dijelu Milana vlada pak oprečno raspoloženje. Inter je spojio dva neočekivana poraza od Sampdorija i davljenika Crotonea i trener Pioli ima puno veći pritisak od kolege Montelle na klupi Milana.

Ipak, veće izostanke bilježi Milan kojemu pred ovaj dvoboj nedostaju kapetan Montolivo i zamjenik kapetana Abate, kao i najbolji igrač Bonaventura. U ovim slučajevima se radi o dugotrajnim ozljedama, a jedini noviji izostanak je onaj Marija Pašalića. Naime, naš igrač je u prošlom kolu bio strijelac, ali je dobio žuti karton koji ga izbacuje iz ovog dvoboja. S druge strane, one Interove, hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović su zdravi, kao i cijela Piolijeva ekipa, no očekuje se jedino start Perišića od prve minute.

U konačnici sigurno je kako nas očekuje velika utakmica povijesnih rivala, klubova koji su talijansko prvenstvo osvajali 35 puta. Danas se nalaze u ulogama na koje nisu navikli, u borbi za Europa ligu, no s kineskim kapitalom navijači oba kluba očekuju uzlet u sami vrh talijanskog i svjetskog nogometa. Očekivanja su velika, spominje se brojka od gotovo 900 milijuna ljudi diljem svijeta koji će pratiti prijenos, a takvi događaji se ne propuštaju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.