Prvi put u povijesti `vatrenih´ na klupi i žena

Prvi put u povijesti `vatrenih´ na klupi i žena

"Dečki su super, jako ih volim, oni mene respektiraju. S ranijim generacijama sam imala odnos brat - sestra jer smo bili bliži godinama, dok sam sada teta Iva," dodala je team menadžer 'Vatrenih' Iva Olivari.

photo: hns-cff

Osim što je hrvatska reprezentacija pobijedila Tursku na otvaranju EP-a u Francuskoj, utakmica na Parku prinčeva ostat će zapamćena po još jednom važnom detalju – prvi put u povijesti ‘vatrenih’ na klupi je sjedila žena.

“Lagala bih kada bi rekla da nisam bila uzbuđena. Svi su mi bila velika podrška, stožer, dečki na klupi, igrači. Mislim da im je bilo drago. Još smo ostvarili i tako divan rezultat,” kazala je Olivari sa smiješkom za Hinu.

U Hrvatski nogometni savez je stigla 1992. godine neposredno uoči odlaska na australsku turneju, tako da organizacijski nije radila samo prve dvije utakmice protiv SAD i Rumunjske. Prvo je radila u međunarodnom odjelu, a nakon što je Savez preuzeo Davor Šuker preselila je u odjel reprezentacije, postavši team menadžer. Već je na SP-u u Brazilu 2014. bila team menadžer, ali je utakmice pratila s tribine.

Omiljena je među igračima, jer obavlja sve logističke poslove, od organizacije putovanja do rješavanja osobnih problema koji se igračima mogu dogoditi.

U sportu je od mladosti. Zanimljivo, kao 14-godišnjakinja je bila teniska prvakinja Hrvatske te Jugoslavije. Imala je i zapaženih međunarodnih rezultata, a na jednom od turnira u Njemačkoj pobijedila je i Steffi Graf, nekada prvu tenisačicu svijeta.

“Kažu da sam bila talentirana. Dogodila se nesretna ozljeda ručnog zgloba zbog koje sam prestala trenirati. Da mi je netko tada rekao da ću završiti u nogometu, ne bih mu povjerovala.”

Uz nogomet je veže i suprug, poznati novinar Sportskih novosti Davorin Olivari.

Foto: Iva Olivari/ HNS

Foto: Iva Olivari/ HNS

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.