Ognjen Vukojević oprostio se od hrvatske nogometne reprezentacije

Ognjen Vukojević oprostio se od hrvatske nogometne reprezentacije

- Uvijek ću pamtiti trenutke moje reprezentativne karijere, naša reprezentacija ostaje na posebnom mjestu u mojem srcu, stoji u pismu koje je Vukojević uputio HNS-u

Ognjen Vukojević/Getty Images

Ognjen Vukojević, yeznjak kijevskog Dinama i hrvatske reprezentacije,, odlučio je nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu otići u reprezentativnu mirovinu.

Tridesetogodišnji vezni igrač upisao je 55 nastupa za hrvatsku A reprezentaciju, no nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu gdje nije ulazio u igru, procijenio je kako je sazrelo vrijeme za napuštanje A selekcije. U nastavku donosimo cjelovito priopćenje Ognjena Vukojevića predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru povodom odlaska u reprezentativnu mirovinu:

“Poštovani,

Ovim putem želim Vas obavijestiti o mojoj odluci o oproštaju od hrvatske nogometne reprezentacije i mog nastupa u reprezentativnom dresu.

Opraštam se od hrvatske nogometne reprezentacije nakon punih sedam godina igranja, u kojem periodu sam s reprezentacijom sudjelovao na dva Europska nogometna prvenstva i na jednom Svjetskom nogometnom prvenstvu. U reprezentativnom dresu imao sam 55 nastupa i postigao sam 4 pogotka.

U ovom za mene vrlo emotivnom trenutku želio bih se zahvaliti Hrvatskom nogometnom savezu za sve što je učinio za reprezentaciju, našim vjernim navijačima koji su nas uvijek punim srcem bodrili i bili uz nas u svim trenucima, želio bih se zahvaliti bivšim izbornicima gospodinu Slavenu Biliću i gospodinu Igoru Štimcu, za sve ono što su za reprezentaciju i mene osobno učinili, svim mojim reprezentativnim suigračima s kojima sam se zajedno borio za što bolji uspjeh naše reprezentacije, kao i cijeloj hrvatskoj javnosti.

Posebno se želim zahvaliti mojem klubu Dinamu Kijev u kojem igram, na čelu s Predsjednikom kluba gospodinom Igorom Surkisom, za svu podršku koju su mi pružili tijekom moje reprezentativne karijere.

U ovim za mene emotivnim trenucima zahvaljujem se mojim osobnim prijateljima i naročito mojoj obitelji koja je uvijek bila uz mene i bez čije podrške i razumijevanja ne bih uspio.

Uvijek ću pamtiti trenutke moje reprezentativne karijere, naša reprezentacija ostaje na posebnom mjestu u mojem srcu.

Cijeloj reprezentaciji i svim suigračima želim puno uspjeha i što bolje rezultate u budućim utakmicama, najprije na predstojećem Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine, a i svim ostalim prvenstvima koja su pred njima.”

Vukojević je bio sudionik tri velika natjecanja s Hrvatskom – na Euru 2008. upisao je punu minutažu protiv Poljske te je ušao u igru na otvaranju protiv Autrije, dok je 2012. na Euru u Poljskoj i Ukrajini startao u sve tri grupne utakmice Hrvatske.

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu nije nastupao, a posljednji nastup za Hrvatsku upisao je u prijateljskom ogledu protiv Malija.

Tijekom 55 nastupa za Hrvatsku, Vukojević je zabio četiri pogotka – Estoniji, Malti, Kazahstanu te Slovačkoj 16. listopada 2007. godine kada je ujedno i debitirao u A selekciji. Prije toga, upisao je 16 nastupa za U-21 reprezentaciju te jedan za selekciju U-20.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.