Prvijenac Ivice Olića u povratničkoj epizodi u HSV-u

Prvijenac Ivice Olića u povratničkoj epizodi u HSV-u

Ivica Olić konačno je postigao prvijenac nakon povratka u HSV.

Ivica Olić/Getty Images

HSV je konačno na pravom putu. Ako se tako može okarakterizirati jedna – pobjeda! Momčad Ivice Olića svladala je pred svojim navijačima Augsburg rezultatom 3:2, a važna je karika u hamburškoj momčadi bio upravo hrvatski ofenzivac.

Olić je poentirao je za 1:0 u 11. minuti, našavši se na pravom mjestu u pravo vrijeme. Pucao je Stieber, a lopta se odbila od Olića i na taj način prevario gostujućeg vratara. Prvi je ovo gol hrvatskog napadača u svojoj povratničkoj epizodi u hamburškoj momčadi.

Na 2:0 povisio je netom kasnije Pierre-Michel Laosgga, a do kraja prvoga dijela na 2:1 uspio je smanjiti Raul Bobadilla. U 66. minuti zabilježili smo i dobar pokušaj Ive Iličevića, no njegov je udarac glavom ipak uspješno ukrotio vratar Augsburga.

Premda nisu imali izrazitijih prilika, gosti su došli do izjednačenja. Zbilo se zo u 70. minuti, strijelac je bio Tobias Werner, ali veselje je trajalo tek dvije minute – ponovno se na listu strijelaca upisao Lasogga, donijevši na taj način vrlo važna tri boda HSV-u.

Na prvenstvnoj tablici HSV je i dalje na 16. mjestu, no zona spasa sada im je udaljena samo jedan bod, a veliku su pomoć dobili i od Hoffenheima koji je u gostima (1:2) porazio njihova izravnog konkurenta za ostatak u bundesligaškom društvu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.