Prvo hrvatsko zlato na EI: “Zauvijek ću ovo pamtiti”

Prvo hrvatsko zlato na EI: “Zauvijek ću ovo pamtiti”

Prvi sportaši vratili su se iz Bakua...

Maša Vidović ex Martinović (GettyImages)

Prva skupina hrvatskih sportaša i sportašica vratila se u Zagreb nakon što je ‘odradila posao’ na prvim Europskim igrama u azerbajdžanskom Bakuu.

Na zagrebački Pleso sletjelo je njih dvadeset i jedan, a među njima su bila i četiri odličnika – Dominik Etlinger i Ana Lenard (bronca), Jelena Kovačević (srebro) te Maša Martinović (zlato).

Jedino najsjajnije odličje za sada je u rukama karatistice Maše Martinović koja nije imala pravu konkurenciju u kategoriji iznad 68 kilograma. Pobijedila je u svih pet ogleda, a u finalu s 5:0 porazila Turkinju Meltem Hocaoglu. “Ovo mi je najveći uspjeh u karijeri i zauvijek ću pamtiti Europske igre. Sada se nekako osjećam i bliže olimpijskoj obitelji, a moram pohvaliti i sve ljude iz hrvatske misije koji su se sjajno brinuli za nas”, komentirala je Martinović.

Njezina kolegica Ana Lenard osvojila je brončanu kolajnu: “Imam osjećaj kao da sam se vratila s Olimpijskih igara i sada mi je želja da karate bude olimpijski sport još jača. Nadam se da će se to i dogoditi 2020. godine u Tokiju, vjerujte – svi mi o tome sanjamo.”

Mlada hrvačka nada Dominik Etlinger potvrdio je kvalitetu trećim mjestom u kategoriji do 71 kilogram. “Očaran sam uvjetima koje smo imali na Igrama i vjerujem da se nitko ne može žaliti. Ne mogu riječima opisati koliko mi znači ova medalja. Već 15 godina treniram hrvanje, cijeli sam život podredio ovom sportu i nadam se da je to tek početak mojih seniorskih medaljaških pohoda.”

Hrvatske sportaše na Plesu je uime Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) dočekao glavni i odgovorni za marketing Ranko Ćetković, a prisutan je bio i predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Tomislav Paškvalin.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.