Publika u Zagrebu je velik vjetar u leđa!

Publika u Zagrebu je velik vjetar u leđa!

Publika je u Zagrebu bila veliki vjetar u leđa našim rukometašima.

Hrvatska rukometna reprezentacija za dva dana igrat će vrlo važnu utakmicu protiv Francuza, a nakon dana odmora nastavljaju s treninzima i pripremama za taj posljednji susret u glavnoj fazi natjecanja Europskog prvenstva.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji izbornik Lino Červar za početak je otkrio kako su proveli slobodan dan te što ih čeka po povratku treninzima:

”Duvnjak je u fazi rehabilitacije i trenira pod posebnim režimom. Što se tiče momčadi, trenirali smo jutros u fitnesu i radili na funkcionalnim sposobnostima. Večeras ćemo na treningu raditi intenzivnije i raditi na taktici. Jučer je bio dan odmora i regeneracije te smo se sastali na večeri. Dali smo do znanja da od danas kreće potpuna koncentracija i priprema za protivnika.”

Sljedeći protivnik Hrvatskoj je Francuska, stari rival protiv kojeg će se tražiti prolaz u polufinale Europskog prvenstva. Izbornik Červar rekao je što misli o Francuzima:

”Francuska ima nekih novih igrača, ali to je reprezentacija koja imali toliki veliki broj kvalitetnih igrača. Superiorni su u svim kategorijama. To je momčad koja ima glavne motore kao što su Karabatić, Sorhaindo, Guigou, Del Potro, Abalo…Veliki broj igrača su nositelji svih dosadašnjih medalja. Imaju i novu snagu koja je došla kao što su Mem i Remili. Velesila su u rukometu. Imaju iznimno jaku obranu. Gaje rukomet koji je fizički i idu na snagu. Bit će vrlo teško s njima igrati. Moramo pronaći rješenje za njihovu modificiranu 5-1 obranu. i dobro posložiti našu obranu. Nemaju Omeyera, ali Gerrard ga sjajno mijenja.”

Za kraj Lino Červar je pohvalio publiku u Areni Zagreb:

”Publika je u Zagrebu bila veliki vjetar u leđa našim rukometašima. Pomogla je da ustraju i pokazali su da svi žele uspjeh. S obzirom na to se tako i moramo ponašati”.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.