Pune ruke posla: Dalić bez devetorice

Pune ruke posla: Dalić bez devetorice

Samo tri igrača iz Rusije nastupiti će u prvim kvalifikacijskim susretima protiv Azerbejdžana i Mađarske

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Ante Čačić otvorio je kvalifikacije bez Danijela SubašićaNiko Kovač bez Ivana Perišića, a Slaven Bilić bez Luke Modrića.

No to je prava sitnica u usporedbi s Dalićevim problemima. On ne može računati na devetoricu igrača koji su bili na popisu od 23 igrača za Svjetsko prvenstvo.

Ako ćemo zaviriti u povijest, do početka ovih kvalifikacija, najviše problema imao je Miroslav Ćiro Blažević nakon francuske bronce.
U prvoj utakmici igrali smo u Dublinu protiv Irske, a Ćiro nije imao Šukera, Bokšića, Bilića i Vlaovića. No obrana je bila “francuska” – Ladić, Šimić, Štimac, Tudor, Jarni, Stanić, Soldo – bili su tu i Boban, Asanović, Jurčić, Marić

U prvih 11 Ćiro je imao sve igrače iz Francuske, a Dalić bi u odnosu na početni sastav iz finala SP-a mogao imati samo trojicu – Vidu, Rakitića i Modrića. Trojica su se umirovila, Kalinić se nije ispričao, Lovren je suspendiran, a ostali muče muku s ozljedama.

“Dugo je trajao SP, igrači nisu imali dovoljno odmora. Svi su se brzo vratili u klubove, oni ne pitaju nego ih samo guraju u pogon. Vidjet ćemo u kakvom ćemo se stanju svi pojaviti na okupljanu, a znate kako je kod nas, nema kukanja niti plakanja” rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Razgovarao je u nedjelju s Marcelom Brozovićem, ali ništa nisu zaključili jer će danas stići nalazi magnetske rezonancije. Prema najavama liječnika iz Milana, Brozović neće biti spreman. I to bi mogao biti velik udarac jer je Marcelo jedan od glavnih igrača Intera.

U slučaju da ne bude igrao, mogao bi zaigrati Mateo Kovačić, kao protiv Engleske u Ligi nacija. Talijanski liječnici malo su optimističniji s Perišićem, a Dalić vjeruje kako bi i Rebić mogao biti spreman.

Zbog toga je izbornik pozvao Brunu Petkovića.

“Sanjao sam poziv, ali nisam htio da dođe zbog ozljede Marka Pjace, kojem želim brzi oporavak” rekao je Bruno Petković.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.