Rađa: “Kriza je dugotrajna”

Rađa: “Kriza je dugotrajna”

Dino Rađa je iznio stavove o budućnosti hrvatske košarke...

Prije nekoliko dana u novoimenovanom stručnom savjetu HKS-a među ostalima našle su se legende koje će pokušati hrvatsku košarku vratiti na staru slavu, ali put do cilja bit će vrlo naporan. Predsjednik novoimenovanog tijela Dino Rađa je izjavio: “Kriza je dugotrajna, koliko dugo je trajala, toliko će trebati vremena da se vrati nazad. Nemojte očekivati prekidač koji će odjedanput upaliti svjetlo.”

Treba znati da legende neće imati problema jer je Hrvatska rasadnik talenata, ali to nije uvijek dovoljno. Rađa je nastavio: “Danas svi postaju zvijezde prije nego što realno jesu. Na maloga Hezonju se stvorio ogroman pritisak, NBA, peti na draftu, ali to je momak koji ima tek 20 godina, koji je odigrao tri dobre utakmice. On mora još puno kruha pojesti da bi postao nešto, međutim ima volje i dobre radne navike i treba nastaviti raditi. Treba strpljenja sa svima njima. Ne želim se dovesti u situaciju da mi itko stvori pritisak da moram ovo ili ono, jer njegov je tata ovo, a mama ono. Imaš teren, 28×14, dva koša, svima isto. Treba donijeti odluke koje se baziraju na košarkaškim temeljima, a ne na dizanju ruku zbog nečega.”

“Nemojte očekivati u roku 24-48 sati da napravimo promjene, ne zato jer ne znamo ili ne želimo nego zato jer postoji ciklus u sportu koji se zove olimpijski ciklus i on traje četiri godine”, izjavio je Stojko Vranković.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.