Radamel Falcao posljednji u nizu zvijezda koje zbog ozljede propuštaju Svjetsko prvenstvo

Radamel Falcao posljednji u nizu zvijezda koje zbog ozljede propuštaju Svjetsko prvenstvo

Izbornik José Pékerman odlučio je čekati Monacovog golgetera do zadnjeg dana, no Falcao mu je priznao da se ne stigne oporaviti na vrijeme i dodao da ne želi zauzimati mjesto nekome tko je spreman

Radamel Falcao/Getty Images

Kolumbijski napadač Radamel Falcao ipak će utakmice svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu gledati s tribina. Izbornik José Pékerman među posljednjima je objavio konačan popis za Brazil na kojem zbog ozljede nema Monacove zvijezde.

Falcao je još u siječnju operirao koljeno i nadao se da će se oporaviti do najveće nogometne smotre, no jučer je novinarima objasnio da još uvijek ne trenira punim intenzitetom i zbog toga „ne želi zauzimati mjesto nekome tko će biti potpuno spreman“. Pékerman je teško prihvatio njegovu odluku.

– Ovo mi je najtužniji dan otkad sam postao izbornik. Navijači moraju znati da je Falcao učinio sve kako bi bio spreman. Nažalost, izgubio je utrku s vremenom – rekao je kolumbijski izbornik.

Falcao je drugi najskuplji nogometaš svijeta kojeg neće biti na Mundijalu. Prvi je Realov napadač Gareth Bale, čiji se Wales nije kvalificirao.

Tijekom proteklih desetak dana zbog ozljede su bez prilike da zaigraju na Svjetskom prvenstvu ostali Niko Kranjčar i Milan Badelj (Hrvatska), Marcel Schmelzer i Lars Bender (Njemačka), Riccardo Montolivo (Italija), Luis Montes (Meksiko), Álvaro Saborío (Kostarika), Rafael van der Vaart (Nizozemska) te Matías Fernández (Čile).

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.