Radovi u Osijeku, Gradski vrt dobiva novi travnjak

Radovi u Osijeku, Gradski vrt dobiva novi travnjak

Travnjak na Gradskom vrtu bit će promijenjen prvi puta nakon 42 godine.

Foto: NK Osijek / Facebook

Travnjak na Gradskom vrtu u Osijeku postavljen je još davne 1976. godine, a od tada nije nijednom bio promijenjen. Samo dan nakon posljednje ovosezonske domaće utakmice počeli su radovi na stadionu te će od iduće sezone nogometaši Osijeka igrati na novome travnjaku.

Travnjak nije mogao podnijeti velike količine vode pa je iz tog razloga i izgubio domaćinstvo utakmice Hrvatske protiv Finske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Utakmica je u listopadu prošle godine umjesto na Gradskom vrtu odigrana na Rujevici.

Upravo će hrvatski reprezentativci biti prvi koji će istrčati na novi travnjak. Bit će to 8. lipnja ove godine, kada će Hrvatska odigrati prijateljsku utakmicu protiv Senegala, u sklopu priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Već su započeli i gradovi novog stadiona na Pampasu koji će službeno biti otvoren 2020. godine. Do tada će prvotimci Osijeka igrati na novom travnjaku u Gradskome vrtu. Nakon otvorenja novog stadiona svoje će utakmice na Gradskome vrtu igrati druga momčad Osijeka, koja bi od iduće sezone trebala igrati Drugu HNL.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.