RAGBI : Finale Kupa Hrvatske

RAGBI : Finale Kupa Hrvatske

Foto: Ragbi klub Nada Split

Dan uoči Uskrsa na popularnom zagrebačkom Krtičnjaku dobit ćemo pobjednika Kupa Hrvatske u ragbiju. Ove godine priliku da osvoje vrijedan trofej stekli su momčadi Mladosti i Sinja. Obje strane jednako motivirane ulaze u susret. Mladost, koja želi okruniti jednu od najuspješnijih klupskih sezona, ima priliku da šesti put osvoji vrijedan pokal. To im je zadnji put uspjelo 2015. godine, a već se nakupilo dosta prašine na trofeje osvojene davnih 1959, 1961, 1962 i 1967. godine. S druge strane  momčad Sinja nakon dva neuspjela pokušaja 1999. i 2014. godine, u svom trećem finalu ima priliku da po prvi put dođe do vrijednog trofeja. Pred voditeljima momčadi Ivanom Šutom i Markom Grčićem odgovoran je zadatak da mudro iskoriste izuzetnu motiviranost i  sav energetski potencijal momčadi da nakon 8o minuta beskompromisne borbe dođu do željenog cilja. Mladost će u finalu  na domaćem terenu istrčati bez ozlijeđenog  kapetana i glavnog organizatora igre Nika Jurišića. Njegovu ulogu preuzet će iskusni Saša Sekovanec. Vodstvo zagrebačke momčadi svjesno je da ih očekuje teška utakmica ali smatraju da još uvijek imaju dovoljno aduta da pobjednički pokal na kraju završi u njihovim rukama.

RRC
Zagreb,  31.03.2018.
HARK Mladost   –  RK  Sinj
Igralište Mladosti   14:00 sati


Ohrabreni sigurnom pobjedom u polufinalnom susretu s Makarskom rivijerom, momčad Sinja dolazi kompletna u Zagreb. U prošlom prvenstvenom susretu,  igranom u Zagrebu,  Sinjani su uspjeli  pobijediti  favoriziranu momčad Mladosti. Potomci alkara vjeruju da to mogu ponoviti i u finalu Kupa. Kome će se sreća ovaj put  nakloniti  vidjet ćemo u subotnjem susretu. Za obje momčadi dugih, teških i neizvjesnih osamdeset minuta beskompromisne borbe za svaki pedalj terena na Krtičnjaku. Za sve ostale ljubitelje ragbija povod za dobar provod i čestitke konačnom pobjedniku.

Foto: Ragbi klub Nada Split

RRC

Ljubljana, 31.03.2018.
RK Ljubljana   – RK Nada
Igralište Oval    14:00  sati

Derbi starih regionalnih rivala ovaj vikend igra se u Ljubljani. Nada je ovogodišnje regionalno natjecanje otvorila pobjedom nad selekcijom Dalmacije u Splitu, dok je Ljubljana  nakon dugog vodstva tijesno izgubila susret u Zagrebu, protiv momčadi Zagrebačkog ragbijaškog saveza (ZRS). Bez obzira na prethodno iznijete  rezultate  novi susret ovih rivala u Ljubljani donosi nam uvijek  još  jednu uzbudljivu i neizvjesnu ragbijašku priču.  Ivan Miljak,  pouzdani reprezentativni stup zbog ozljede ruke sigurno neće biti u sastavu splitske momčadi a upitan je i nastup Ive Perića. Domaća momčad očekuje se u svom punom sastavu.

Na put u Ljubljanu sa seniorima će i seniorke Nade. U sklopu priprema za natjecateljsku sezonu ragbijašice Nade odmjerit će snage s igračicama Ljubljane i ŽRK Zagreb.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.