RAGBI: Hrvatska sa samo jednim porazom peta na Europskom prvenstvu za žene

RAGBI: Hrvatska sa samo jednim porazom peta na Europskom prvenstvu za žene

(foto: HRS)

Hrvatska ženska ragbijaška  reprezentacija jučer je zaključila svoj nastup na Rugby Europe Conferences Europskom prvenstvu, na kojem je u slovačkim Košicama u oba dana pokazala borbenost i odličnu igru te izgubila samo jednu utakmicu, koja nas je stajala polufinala te odvela u razigravanje od 5. do 8. mjesta.

Naše reprezentativke u Slovačku su otputovale s visokim očekivanjima te prvi dan natjecanja osvojile prvo mjesto u svojoj A skupini, remijem s Bugarskom te pobjedama nad Litvom i Norveškom. Drugi dan prvenstva donosi nam četvrfinale s Austrijom, gdje Hrvatska pomalo nesretno gubi ključnu utakmicu, što nas izbacuje iz borbe za vrh, no do kraja opet slijede pobjede; 22:7 nad Andorom te visokih 15:0 nad Bugarskom u susretu za 5. mjesto.

Iako je cilj bio finale, izbornik Nikola Denić na kraju je ipak bio zadovoljan pokazanim ovog vikenda: „Osvojili smo peto mjesto; mogli smo bolje, no svakako smo zadovoljni, pogotovo kada se uzme u obzir da smo na cijelom turniru imali samo jedan poraz. Cure su pokazale i veliki napredak u igri u odnosu na prošlu godinu, što daje optimizam za neka buduća natjecanja.“

O dobroj igri naše reprezentacije govori i uvjerljiva pobjeda nad Norvežankama, koje su kasnije osvojile turnir te to da smo, uz Norvešku, osvojili najviše bodova na cijelom turniru: „Norvešku smo dobili na način da nije imala nikakve šanse protiv nas, no pokazalo se da nam je problem uvijek prva utakmica u danu, tako da smo u subotu protiv Bugarske lovili rezultat, da bismo ih kasnije dobili bez problema, a u nedjelju nas je na isti način dočekala Austrija i iskoristila ovaj naš nedostatak. Ostaje nam žal za ovim porazom, no to je ragbi.“

U reprezentaciji su se našla i dva nova imena, Mirna Petričević i Viktorija Žugaj, koje su prvi puta igrale na turniru ovog nivoa: „Čestitam svim curama na uloženome trudu, pohvale debitanticama koje su se odlično uklopile u ekipu i staroj gardi koja je i ove godine nosila ekipu kroz turnir“,   rekao je izbornik za kraj te se još jednom zahvalio gradu Supetru i Ragbi klubu Brač na pomoći u organizaciji priprema na razini na kojoj su na kraju odrađene.

Hrvatska ragbijaška reprezentacija (sastav) : Anabela Bonačić – Vicić, Antea Dedić (C), Dubravka Kovač, Franćeska Pleština, Lucrezia Odrljin, Maja Gajica, Sara Bebić, Sara Buratović, Tihana Žaja, Vedrana Alajbeg, Viktorija Žugaj i Mirna Petričević.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.