Podjelom bodova u Sigetu, Malta osigurala prvo mjesto.

RAGBI REPREZENTACIJI POBJEDA PROTIV MALTE IZMAKLA NA SAMOM KRAJU SUSRETA

RAGBI REPREZENTACIJI POBJEDA PROTIV MALTE IZMAKLA NA SAMOM KRAJU SUSRETA

HRVATSKA JE REZULTATOM 14:14 OSVOJILA DVA BODA

Hrvatska ragbi reprezentacija odigrala je jučer utakmicu Europskog kupa nacija protiv reprezentacije Malte na NŠC Stjepan Spajić u Sigetu. U drugom dijelu utakmice Hrvatska je odličnom igrom prešla u vodstvu, no na kraju je rezultat bio izjednačen (14:14) čime su hrvatski reprezentativci osvojili 2 boda. Nažalost, to ovaj put nije bilo dovoljno da ostane u poziciji da se bori za prvo mjesto u skupini i nastavak natjecanja kvalifikacijama za Svjetski kup 2019.

Otežavajuća okolnost za našu reprezentaciju je bila činjenica da im  je u ovom susretu igrala samo pobjeda i mogućnost dobivanja dodatnih bodova. Ta realnost kao da je sputavala igrače u kockastim dresovima naročito u prvom poluvremenu. U tom periodu izabranici Milana Jelavića nisu uspijevali kvalitetno povezati svoje redove, napravljeno je dosta neforsiranih tehničkih pogrešaka što je išlo na mlin gostujuće momčadi jer su očekivano imali prednost u formaciji donjeg skupa. Unatoč navedenim problemima naši mladići su se hrabro borili i nisu dozvolili igračima Malte da u tom periodu igre ostvare značajniju rezultatsku prednost.

„Kao i svih ovih puta, utakmica protiv Malte bila je jako neizvjesna i teška. Mislim da smo imali laganu inicijativu, ali da su oni svoj period dobre igre bolje iskoristili i tako zapravo osigurali ovaj neriješen ishod, tako da idući tjedan za utakmicu s Ciprom moramo malo popraviti našu efikasnost i ići na pobjedu“ izjavio je Luka Lerotić, ragbi reprezentativac i igrač splitskog ragbi kluba Nada.

Jay Ayoub

U uzbudljivoj sportskoj atmosferi  uživali su brojni posjetitelji, među kojima i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, britanski i irski veleposlanici te djeca koja su sudjelovala u Get into rugby festivalu u poluvremenu utakmice.

Hrvatska – Malta 14:14 (0:3)

Stadion Stjepan Spajić Gledatelja: 1500
Glavni sudac: Jorge Molpeces Španjolska

Hrvatska: Miljak, Altamirano 5, Brečić, Buljac 5, Perlain,Brajković, Miloš, Rowe, Bunić, Ayoub 2, Rosso, Jurišić 2, Burazin, Grčić, Lerotić, Hasija, Biškić, Čorić, Galić, Kodžić, Kovačić,Vlajčević, Šuta.

Malta: Ćerketa,Holliday, Galdes, Deguara, Cassar, Watts, Apsee,Davey, T. Holloway, Quarendonh, Dudman, Busutill 5, R. Holloway, Kirk, Morris 9, Spiteri, Gatt, Harwey, Borg, Vella, Galea, Hepburn, O’Brien.

(foto: HRS)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.