Kreću nova ragbi uzbuđenja...

Ragbi: U18 reprezentacija započinje pripreme za Europsko prvenstvo

Ragbi: U18 reprezentacija započinje pripreme za Europsko prvenstvo

Hrvatska u18 ragbijaška reprezentacija foto: HRS

Klubovi su već krenuli s pripremama nakon zimske pauze, a ovog vikenda ragbi sezonu će otvoriti i naši najmlađi reprezentativci.

Kandidati za U18 reprezentaciju prvi puta će se okupiti u subotu i nedjelju te će pod vodstvom izbornika Vlade Ursića i trenera Ivice Dinarine započeti pripreme za Europsko prvenstvo u Slovačkoj.

Kao i prošle godine, pripreme su podijeljene na dvije faze, gdje će se u prvoj održavati posebno za regiju Jug u Sinju, a posebno za regiju Sjever u Zagrebu, nakon čega igrači izabrani u uži krug nastavljaju zajednički kroz drugu fazu, u sklopu koje će odigrati i nekoliko pripremnih utakmica.

Naši reprezentativci prošle su godine ostvarili veliki uspjeh te bez poraza osvojili Diviziju 1 Europskog prvenstva, donijevši kući zlato, ali i nagrade za najboljeg igrača i najbolji napad prvenstva. Ove godine očekivanja su ponovno visoka, a nakon promjene Rugby Europe sustava natjecanja, Hrvatska će od 15. do 23.travnja nastupiti na prvenstvu u slovačkom Piešt’any, u skupini sa Švicarskom, Mađarskom, Srbijom, Izraelom, Moldavijom, Bugarskom te domaćinom Slovačkom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.