Ragbijaši izborili polufinale europskog – protivnik Mađarska

Ragbijaši izborili polufinale europskog – protivnik Mađarska

Foto: HRS / Facebook

Hrvatska ragbi 7 reprezentacija odradivši  pripreme za Europsko prvenstvo uputila se  u bugarski grad Burgas gdje se isto i održava. Naša reprezentacija na prvenstvu se nalazi u skupini B, zajedno sa Norveškom, Bugarskom, Luksemburgom i Turskom Nakon  prijeđene ‘prve stepenice’ dvije najbolje reprezentacije u polufinalu susrest će se sa prvim i drugim mjestom skupine A  koju čine Mađarska, Švicarska, Slovačka, Bosna i Hercegovina i Srbija.

Hrvatska je uspješno otvorila prvenstvo svladavši prvo reprezentaciju Turske rezultatom 17:7. Nakon pobjede, kratki pad koncentracije u redovima naše momčadi donosi poraz  protiv Luksemburga od 15:7.  Sljedeća utakmica iskupljenje ‘piše’ jer svladali smo jakog protivnika Norvešku i to ni više ni manje, negoli rezultatom 19:7. Idemo na zadnjeg iz skupine Bugarsku. Igralo se danas i kako je završilo? Završilo je – pobjedom Hrvatske 24:14.

Nema vremena za predah jer slijedi polufinale i Mađarska od 13 sati i 44 min. Utakmicu se može pratiti putem  Live stream ovdje , zato ne čekajte, požurite i navijajte za naše momke.

Hrvatska igra u sastavu: Nik Jurišić, Ivan Šuta, Antonio Ivanković, Denis Muhoberac, Ilija Biškić ( RK MLADOST), Vedran Antić, Luka Lerotić, Marin Vlajčević, Krešimir Čorić (RK NADA), Antonio Stojanovski (RK NOVI ZAGREB), Marko Grčić i Marin Miloš (RK SINJ).

Recimo i to kako će kapetanu Vedranu Antiću ovaj vikend biti zadnji odigran  u hrvatskom dresu. Uoči europskog prvenstva rekao je kako mu je želja  oprostiti se od reprezentacije uz veliki rezultat: “Trinaest godina igram ragbi 7, bilo je tu dosta dobrih rezultata, no nažalost nikad u karijeri nisam osvojio veliki turnir, uvijek je falilo ono nešto.”

Foto: Vedran Antić/HRS

Foto: Vedran Antić/HRS

Iz odigranih utakmica – ‘ne fali više ništa’ jer momci redaju pobjede, a sigurni smo i u ovu protiv Mađarske.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.