Odigrani susreti prve i druge lige.

Ragbijašice klubova Nada i Makarska osvojile kup, prvoligaš i drugoligaš potvrdili statuse

Ragbijašice klubova Nada i Makarska osvojile kup, prvoligaš i drugoligaš potvrdili statuse

Iza nas je bogati ragbi vikend, u kojemu se jučer odigrao drugi turnir 2. lige Prvenstva Hrvatske te susret petog kola 1. lige između Zagreba i Nade, a danas završnice Kupa Hrvatske za žene i U16 kategoriju.

U jučerašnjem susretu 1. lige, Zagreb je u lošim vremenskim uvjetima i na teškom i blatnjavom terenu dočekao aktualnog prvaka Nadu, koja je polaganjem Vlajčevića i pretvaranjem Rosse rano povela sa 0:7. Zagreb se nakon toga veći dio prvog poluvremena drži izvrsno te napada Splićane, da bi u nekoliko navrata bio i jako blizu polaganja, no na pauzu se ipak odlazi bez promjene rezultata.

Kiša i teren vjerojatno su više odgovarali domaćinu, no u ovom susretu svakako im se mora odati priznanje na borbenosti i dobroj igri, što se iz konačnog rezultata možda i ne bi reklo. U nastavku izjednačena utakmica, no Zagreb i dalje ne uspijeva poentirati, a kvaliteta Nadinih pojedinaca dolazi do izražaja te Splićani ipak rutinski, polaganjima reprezentativaca Miljaka i Čorića te pretvaranjima Rosse, dižu rezultat na konačnih 0:21.

Uz 1. ligu, u subotu su se u Šibeniku okupili i drugoligaši, gdje je njihov drugi turnir po redu bez poraza ponovno osvojio izvrsni Novi Zagreb. Nakon dva odigrana turnira, Novi Zagreb s 20 bodova drži uvjerljivo prvo mjesto na ljestvici, a slijede Šibenik sa 10, Rijeka sa 6 i Lokomotiva sa 0 bodova.

U Splitu su prije nekoliko trenutaka završili finalni susreti Kupa Hrvatske za žene i U16 kategoriju, koji je u ženskom finalu očekivano osvojila Nada, uz Mladost na drugom i Sinj na trećem mjestu, dok je kod U16 novi osvajač Kupa Makarska, ispred jakih kadeta Nade i Zagreba.

Kup Hrvatske

Osvojen Kup Hrvatske foto: HRS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.