RAGBIJAŠICE POČINJU PRIPREME ZA EUROPSKO PRVENSTVO

RAGBIJAŠICE POČINJU PRIPREME ZA EUROPSKO PRVENSTVO

ŽENSKA RAGBI 7 REPREZENTACIJA U SRIJEDU POČINJE S PRIPREMAMA

Foto:HRS

Nakon muške 7s reprezentacije koja je proteklog tjedna u Zagrebu odradila prvi dio priprema za Europsko prvenstvo u Bugarskoj, ove srijede u Splitu će se okupiti i ženska reprezentacija te tamo započeti svoje pripreme za R7 Europsko prvenstvo za žene (Sarajevo, 23. i 24. srpanj).

Hrvatska se na prvenstvu nalazi u skupini sa Maltom, Austrijom i Andorom, a nakon izvrsnog trećeg mjesta prošle godine na domaćem terenu u Zagrebu, izbornik Nikola Denić najavljuje kako je ovoga puta cilj finale: „Uvijek očekujemo više nego prethodne godine pa je tako i na ovom prvenstvu cilj borba za prvo mjesto i prelazak u višu skupinu.“

U sklopu priprema, naše reprezentativke će za vikend nastupiti i na turniru u Budimpešti, gdje će testirati formu protiv reprezentacija i klubova iz regije, a među pozvanim kandidatkinjama nalaze se igračice iz Nade i Mladosti, klubova koji su se susreli u nedavnom finalu ragbi 7 Prvenstva Hrvatske. „Cilj priprema je uigrati cure i napraviti ekipu od igračica iz dva kluba; u ovom pripremnom razdoblju moramo vidjeti koju su nam mane te ih ispraviti kako bismo prvenstvo dočekali najspremniji“,  dodao je izbornik.

Cure se nakon Budimpešte vraćaju na kraći odmor, a drugi dio priprema na redu je 18.srpnja, neposredno prije Europskog prvenstva.

Pozvane kandidatkinje:
Dubravka Kovač, Tihana Žaja, Frančeska Pleština, Antea Dedić, Vedrana Alajbeg, Maja Gajica, Sara Buratović, Antonija Šećer, Ljiljana Bagarić, Sara Bebić (RK NADA), Micole Žic, Mateja Spajić, Erna Hamzagić i Paula Kralj (ŽARK MLADOST).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.