Raketa piše povijest: Hoće li s dvije različite momčadi osvojiti dva različita europska natjecanja?

Raketa piše povijest: Hoće li s dvije različite momčadi osvojiti dva različita europska natjecanja?

Ako Barca osvoji Ligu prvaka, Ivan Rakitić bit će prvi koji je u dvije godine s različitim klubovima osvajao najveća europska nogometna natjecanja...

Ivan Rakitić/Foto: Gettyimages

Hrvatski veznjak Ivan Rakitić, osim momčadskih naslova, ove sezone ganja još jedan zanimljiv rekord. Raketa bi, naime, mogao postati prvi nogometaš koji je u dvije godine, s dva različita kluba, osvojio i Europsku Ligu i Ligu prvaka.

Sve je to, naravno, pod pretpostavkom da Barcelona ove godine podigne pokal najbolje europske momčadi. Na dobrom su putu, večeras dočekuju ozljedama poharani Bayern i već sanjaju finale u Berlinu.

Rakitić je prošle sezone vodio Sevillu do trona Europske lige, a ako ove godine osvoji i najveće klupsko nogometno natjecanje na svijetu, bit će prvi kojemu je to uspjelo!

Najbliže takvom ostvarenju bila su trinaestorica igrača Porta pod vodstvom Josea Mourinha, koji su 2003. godine osvojili tadašnji kup Uefa, a sezonu kasnije i Ligu prvaka. No, u pitanje je, dakle, ista momčad. Na tron bi sada samostalno mogao Rakitić…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.