Raketin govor podigao Vatrene: Sad je red da mi spasimo Luku!

Raketin govor podigao Vatrene: Sad je red da mi spasimo Luku!

"Domagoj Vida mi je prije nego što sam krenuo zabiti rekao 'molim te zabij ga, molim te, molim te, molim te. Osjećao sam se snažno", rekao je Ivan Rakitić Telegraphu. Na kraju je bio jedan od naših junaka u Nižnjem.

Foto: Lea Perhoč

Što li je sve prolazilo kroz glavu kapetana Luke Modrića nakon promašenog penala protiv Danske u produžecima, nikad nećemo znati.

Djelovalo je iscrpljeno i potreseno, no onda je smogao snage i zabio penal u raspucavanju za naš ulazak u četvrtfinale Mundijala.

Za taj gol, kao i za mirnoću pri penalima, zaslužan je i Ivan Rakitić, njegov rival na klupskoj razini, a danas važan partner u veznom redu. Sad možemo i reći, jedan od istinskih lidera svlačionice Vatrenih.

“Prije raspucavanja okupili smo se i rekao sam suigračima: Luka nas je spasio toliko puno puta, sada je red da mi spasimo njega. Subašiću sam rekao: Uživaj jer ovo će biti tvoj trenutak.” otkrio je Raketa za Telegraph.

Svi za jednog, jedan za sve!

Ivan je pogodio odlučujući penal nakon što je fantastični Danijel Subašić Dancima skinuo tri komada. Osim po sigurno izvedenom penalu Raketa se ističe sjajnom igrom na ruskom Mundijalu.

Puca od samopouzdanja i to prenosi na suigrače što otkriva ovaj detalj. Posebne scene odvijale su se kad je Ivan krenuo izvesti taj penal.

“Morate zaboraviti činjenicu da je već obranio tri penala i razmišljati kako je ovo vaš trenutak. Domagoj Vida mi je prije nego što sam krenuo zabiti rekao ‘molim te zabij ga, molim te, molim te, molim te. Osjećao sam se snažno i bio sam siguran da će morati izvući svoju najbolju obranu u životu da bi me zaustavio.” otkrio je Rakitić.

Otkrio je tajnu kako je nadmudrio Kaspera Schmeichela, jednog od najboljih golmana Mundijala.

“Cijelo prijepodne gledao sam Schmeichelove snimke, proučavao kako brani kaznene udarce, slobodne udarce, kako se kreće. Razgovarao sam s Andrejom Kramarićem koji je igrao s njim u Leicesteru kako bih ga još bolje upoznao. Nakon svega imao sam dosta samopouzdanja.” ispričao je Rakitić Englezima.

www.24sata.hr/sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.