Rakitić: “Ako ne uživate u Barceloninom nogometu, jednostavno ne volite nogomet!“

Rakitić: “Ako ne uživate u Barceloninom nogometu, jednostavno ne volite nogomet!“

Foto: Fcbarcelona.com

Kada je Ivan Rakitić dolazio u momčad veliku kao što je Barcelona, znao je da ga očekuje blistava budućnost. Za The Players Tribune još je prilikom potpisa izjavio da je “Ispunio svoj dječački san igranja u Barci“, a sada je taj intervju i nadopunio.

“Ako ne uživate u Barceloninoj igri oda jednostavno ne volite nogomet. Čim sam se pridružio najvećem klubu na svijetu znao sam da ću biti presretan. Shvatio sam da će mi se cijeli život promijeniti, no ni dana se nisam dvoumio. Očito je da sam napravio pravu odluku jer je pravo zadovoljstvo igrati predivan nogomet svakog dana“, izjavio je veznjak.

29-godišnjak je odrastao u Švicarskoj, nakon što su mu roditelji emigrirali prije početka bosanskog rata, a započeo je karijeru kao igrač Basela, prije nego je postao igrač Schalkea. 2011. godine potpisao je za Sevillu i kao tek 21-godišnjak preselio se u Španjolsku, gdje je već prve noći u baru upoznao svoju sadašnju suprugu Raquel Mauri.

“Kad sam upoznao svoju ženu osjećao sam da sam imao pravi razlog za igranje nogometa i moja karijera rapidno je narasla na novu razinu“.

Za kraj se dotaknuo i čudesnog Lionela Messija: “Blagoslov je igrati s najboljim igračem na svijetu. Za mene je to čisto zadovoljstvo i to ne samo kao njegov suigrač, već i kao nogometni navijač. No imati priliku zaigrati s Messijem svaki dan, to je nešto što je jednostavno neopisivo“, zaključila je Raketa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.