Rakitić: “Barcelona je bila pun pogodak”

Rakitić: “Barcelona je bila pun pogodak”

"Dolazak u Barcelonu bio je stopostotan pogodak", tvrdi danas Ivan Rakitić.

Premda je prilikom prelaska u Barcelonu imao ponekih dvojbi oko toga kako će se snaći i hoće li, na kraju krajeva, zaslužiti mjesto u udarnoj jedanaestorici katalonskoga kluba, Ivan Rakitić sve je dileme otklonio već u prvim tjednima boravka u Kataloniji. Sada se toga prisjeća sa smiješkom i tvrdi kako je prelazak na Camp Nou bio pun pogodak za njegovu karijeru.

“Jako sam sretan, preseljenje iz Seville u Barcelonu prošlo je mnogo lakše no što smo supruga i ja očekivali”, kaže Ivan. “Katalonci su vrlo pristupačni ljudi, imam odlične susjede, a i grad je fantastičan. Barcelona je momčad svjetskog pedigrea i značenja, svjetska metropola, a i kao roditelju mi se osobito dopada.”

Osvrnuo se i na nadolazeću utakmicu El Clasica. “Slijedi nam najzahtjevniji dio sezone, u kojemu više nemamo pravo na pogrešku. Što nam vrijedi dobiti Real ako izgubimo naredna tri susreta? Kraljevi su u krizi, ali isto tako nisu ništa lošiji ili bolji no što su bili.”

Vrijeme aklimatizacije na blaugranu je iza njega, a sada slijedi samo konstantno dokazivanje i napredovanje. “Prilagodba na grad i ekipu je završena, a sada se samo nadam da ću se nastaviti igrački razvijati. Dolazak u Barcelonu bio je stopostotan pogodak. Igramo u odličnoj formi, premda smo krenuli nešto slabije, no iz utakmice u utakmicu sve smo bolji”, zaključio je Raketa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.