Rakitić: “Jednom se rađa igrač poput Messija”

Rakitić: “Jednom se rađa igrač poput Messija”

Ivan Rakitić jako je zadovoljan životom u Barceloni i igrom u katalonskom klubu, a posebno je pohvalio svoje suigrače Lea Messija i Neymara...

Leo Messi i Ivan Rakitić/Getty Images

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić u intervjuu koji je dao katalonskom radiju Cadeni SER govorio je o prilagodbi novoj sredini, životu u Barceloni te svojim suigračima, a posebno je istaknuo jedno ime.

“Messijeva dobra forma nije nikakva novost, ali on je jedini u svom kvalitativnom razredu. Jedinstven je i to svi znaju – nikad se više neće roditi igrač poput njega”, pun je riječi hvale za svog suigrača.

“Moja situacija ovisi i o tome igra li Messi na desnom krilu”, nadovezao se na svoju ulogu u katalonskoj momčadi. “Međusobno se usklađujemo prema potrebama utakmice. Uvijek se moramo pravilno pozicionirati i pritiskati protivnika. Svaka je utakmica drukčija i nosi neke svoje zahtjeve i potrebe, no najvažnije je da se čitava momčad ponaša kao jedna cjelina.”

Raketa je pohvalio i Messijeva napadačkog partnera, Neymara. “Neymar ima sve što je potrebno da bude poput Messija; vrlo je mlad, pun je kvaliteta i još uvijek nije dosegnuo vrhunac i najbolje godine svoje karijere. Naporno radi iz sezone u sezonu i svakim danom na terenu pruža sve više.”

Rakitić je prošlog ljetnog prijelaznog roka dres Seville zamijenio Barceloninim u transferu vrijednom 20 milijuna eura, a već je u svojoj prvoj (polu)sezoni potvrdio kvalitetu i izborio mjesto u najboljem sastavu momčadi Luisa Enriquea.

“Uvijek sam stremio životu u centru velikoga grada poput Barcelone. Moj je posao ono u čemu doista uživam, a u stvarnosti sam vrlo jednostavna i obična osoba – kupujem u supermarketima, izlazim u šetnje sa psom, uživam u provođenju vremena u krugu obitelji”, istaknuo je hrvatski veznjak.

Barcelonu ove sezone mnogi guraju na poziciju favorita u Ligi prvaka, pogotovo nakon dobre forme koju prezentiraju u posljednje vrijeme. “Lopta je okrugla, a nogomet takva igra da se sve može vrlo brzo promijeniti. Iako nas sada svi gledaju kao favorite, sigurno se nećemo opustiti. Svjesni smo toga da ni do ove točke nije bilo lako doći, pa i prije mjesec dana medijima se nije sviđao primjerice naš način i stil igre. Trenutačno prolazimo kroz lijepo razdoblje, no put je još uvijek dug. Nitko nam ništa neće pokloniti i morat ćemo se boriti najbolje što možemo.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.