Rakitić odbio raniji povratak u Barcelonu, pa sa kapetanskom vrpcom donio pobjedu Hrvatskoj

Rakitić odbio raniji povratak u Barcelonu, pa sa kapetanskom vrpcom donio pobjedu Hrvatskoj

Rakitić je za nagradu dobio kapetansku traku, a odužio se pogotkom za pobjedu.

foto: HNS

Nakon što je Tin Jedvaj u 61. minuti izborio kazneni udarac za Hrvatsku, Ivan Rakitić ga je pretvorio u pogodak, što je ujedno bio i jedini gol na utakmici. Tako je Hrvatska sa 1:0 slavila i u četvrtom prijateljskom ogledu sa Meksikom.

“Ostavili smo dobar i pozitivan dojam. Bili smo borbeni, išli smo jedan za drugog u svakoj situaciji, bacali smo se na glavu. Dobro smo odigrali i zaslužili smo pobjedu, te je mogla biti izraženija da smo zabili još koji gol. Oni koji su danas dobili priliku, iskoristili su je” – rekao je Ivan Rakitić nakon utakmice.

U istostanku Luke Modrića, zamjenik kapetana je Vedran Ćorluka, ali u Dallasu je ekipu sa vrpcom oko ruke predvodio Raketa.

“To je velika čast. Hvala izborniku na povjerenju i mom kolegi Vedranu. Tako smo se zajedno dogovorili.”

Nakon utakmice sa Peruom u klubove su se vratili Modrić, Perišić, Brozović, Kalinić, Mandžukić i Subašić, međutim iako je Barcelona za razliku od nekih klubova (Inter i Milan) u borbi za tri trofeja začuđujuće je bilo im se Rakitić nije priključio.

“Ja sam tako odlučio, drugi su odlučili na svoj način. I mene su zvali iz kluba. U dogovoru s izbornikom smo to u minuti riješili. Razumijem i te što su otišli, svakom je situacija drugačija. Meni je uvijek čast biti ovdje. Svima puno sreće u klubovima.” – rekao je kapetan Rakitić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.