RAKITIĆ ODUŠEVIO CIJELU HRVATSKU; “Za njih igramo, oni su naši heroji”!

RAKITIĆ ODUŠEVIO CIJELU HRVATSKU; “Za njih igramo, oni su naši heroji”!

"Zapjevat ćemo još sto puta ako treba, Rusi će igrati koliko im damo", poručuje Rakitić.

foto: HNS

Na posljednjoj pressici uoči utakmice protiv domaćina Rusije novinarima se obratio dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić. Vidno raspoloženog veznjaka nacionalne vrste i Barcelone posebno je razveselilo pitanje hoće li u slučaju pobjede u Moskvu zaista pozvati hrvatskog pjevača Mladena Grdovića.

“Ha-ha, svaka čast na pitanju… Želimo pokazati da imamo fantastičnu atmosferu, ako Bog da da prođemo, htjeli bismo pozvati cijelu Hrvatsku, sve pjevače, da dođu u Moskvu i budu uz nas. Imamo stvarno ozračje gdje su dobro razumijemo i ovi mlađi i mi koji smo duže tu. To je velika snaga ove momčadi. Preko 40 dana smo skupa, ako treba zapjevati još sto puta zapjevat ćemo, ali sve za uspjeh naše reprezentacije”.

Na pitanje ruskih sportskih novosti kojeg ruskog igrača najbolje poznaje Ivan je bio kratak i jasan:

“Znamo sve o njima. Znamo kako napadaju, kako se brane. Imaju ozbiljnu reprezentaciju. Zaslužili su biti u četvrtfinalu, a na nama je da se nametnemo. Želimo odigrati svoju najbolju utakmicu i proći dalje”.

Rakitić je u dresu Basela, Seville i Barcelone osvojio ukupno 13 trofeja, a sada je jako blizu i ostvarenju velikog rezultata u dresu reprezentacije.

“Sve te velike utakmice se ne mogu usporediti s reprezentacijom. Velika je čast što imamo mogućnost boriti se za sveti dres. Želimo svima pokazati koliko smo dobri i moćni. Za sada sam miran, ali poruke stižu sa svih strana i atmosfera se polako diže. Jedva čekamo da utakmica krene”.

Ivane, prije izvođenja 11-eraca protiv Danske okupili ste igrače i rekli „Modrić je puno puta spasio nas, hajdemo sad mi njega”. Kakve su to emocije bile u vama?

“Za opisati emocije nema riječi, prije svega…. To je bilo jednostavno, jer naš kapetan zaslužuje da ga pratimo, u svakom trenutku činimo ono što nam kazuje. Preko 10 godina sam tu s njim, on nas vodi s nevjerojatnom snagom i samopouzdanjem. To nakon produžetaka bio je jedan trenutak…Luka je bio prvi koji je htio da onaj penal završi tamo gdje je treba, da ga zabije, da nas odvede u četvrtfinale. Rekao sam što mi je došlo u tom trenutku, jer on je zaslužio da budemo uz njega. To pokazuje koliko je naše zajedništvo, koliko smo hrabri i jaki kao grupa”.

Hrvatska će ponovno igrati protiv domaćina Svjetskog prvenstva, nakon Francuske (1998.), i Brazila (2014.). U oba susreta doživjela je poraz.

“Najvažnije da smo stigli do četvrtfinala, a sada moramo razmišljati o sebi, ne toliko o suparniku. Znamo taj osjećaj kako je igrati protiv domaćina, igrali smo protiv Brazila prije četiri godine kod njih”.

Hrvatska bi ulaskom u polufinale ponovila uspjeh i 1998. kada smo ušli u najbolje četiri reprezentacije te potom osvojili broncu. Rakitić je rekao kako je tada bio u Švicarskoj.

“Bio sam doma, nisam mogao ići u Francusku. Svi smo bili ludi od sreće, navijali smo i radovali se. U Mohlinu smo pokazali našim Švicarcima koliko smo moćna zemlja. Ti igrači su naši heroji, mi samo želimo nastaviti njihovim putem, a vjerujemo da možemo i korak dalje,” rekao je na kraju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.