Rakitić: “Rezultat je mnogo bolji od igre, ali važna su samo tri boda”

Rakitić: “Rezultat je mnogo bolji od igre, ali važna su samo tri boda”

Hrvatski nogometaši svjesni su kako rezultat nije odrazio pravo stanje stvari na travnjaku, no ono što će se pisati jedino su - tri boda...

Hrvatski kapetan Darijo Srna nije mogao išta prigovoriti prezentaciji kockastih na Maksimiru protiv Norveške. Neobična je jedino činjenica što je izbornik Niko Kovač odmah po završetku susreta kazao kako “ovakvu Hrvatsku više nikada ne želi vidjeti“. Perfekcionist ili nešto interno?

Sjajna Hrvatska demolirala Norvešku pred punim Maksimirom
Kovač: “Odigrali smo slabo”
Galerija: Hrvatska – Norveška

“Drago mi je što nas je protiv Norveške bodrilo više od deset tisuća navijača, a nadam se da će i s Italijom u Splitu atmosfera biti vatrena“, kazao je ‘na prepad’ Srna, nakon čega su ga novinari izvijestili kako će se i protiv azzurra ipak igrati na Maksimiru.

“Što reći? Konačno očekujem odgovor Hrvatskog nogometnog saveza, a svesrdno se nadam kako će nacionalna selekcija napokon odigrati jedan susret na Poljudu. Što se utakmice tiče, odigrali smo slabih prvih 45 minuta, no bili smo kvalitetnija i konkretnija momčad, a vjerujem i kako je jedanaesterac dosuđen prestrogo. Svemu unatoč, napravili smo veliki korak ka plasmanu na Europsko prvenstvo i svim momcima moram uputiti iskrenu čestitku“, kazao je hrvatski kapetan.

Zadovoljan prezentiranim bio je i Luka Modrić: “Moramo biti zadovoljni pobjedom, pogotovo rezultatom. Nije mala stvar zabiti pet pogodaka Norveškoj. Utakmicu sam odradio najnormalnije, već me zamaraju pitanja o zdravstvenom stanju“, kaže Luka.

Da je rezultat bio bolji od igre smatra i Ivan Rakitić. “Nije ovo bila naša najbolja utakmica, no rezultat na koncu zvuči vrlo dobro. Bitno je da smo pobijedili, sve je ostalo manje važno.”

Konačno je u nacionalnom dresu poentirao i Danijel Pranjić: “U prvih dvadeset minuta dopustili smo da nam Norvežani slobodno ulaze u zadnju linijiu, no osim toga – odigrali smo prilično kvalitetan susret. Bili smo mnogo bolji u drugih 45 minuta, a pokazali smo kako smo u ovom trenu ipak bolja momčad. Ova ekipa može pokazati još mnogo, samo je bitno da svi ostanu zdravi. S ova tri boda napravili smo veliki korak ka Europskom prvenstvu i nadam se da ćemo na kraju izboriti izravni plasman.”

Ivica Olić bio je važna karika u momčadi kockastih, dokazavši kako ni s 35 godina na leđima nije ‘potrošna roba’. “Drago mi je što su navijači bili korektni, na teren nije bačena nijedna baklja, a nadam se da su svi na Maksimiru uživali. Osobno, silno sam želio svima pokazati da još uvijek – mogu”, zaključio je Ola.


Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.