Rakitić se oprašta od Vatrenih? “Nakon Rusije ćemo popričati”

Rakitić se oprašta od Vatrenih? “Nakon Rusije ćemo popričati”

"U savršenim smo godinama, Dalić je blizak s igračima, bitna mu je komunikacija, ima jasne i jako dobre ideje... A otkriće SP-a bit će Rebić", rekao je Ivan Rakitić Španjolcima.

foto: HNS

Luka Modrić (32) već je razmišljao o tome. Ne zbog istrošenosti ili pomanjkanja motiva, nego zbog Mamićeva suđenja i neugodnosti koje mu je ono donijelo u domovini.

Vedran Ćorluka (32) načet je ozljedama, kao i Mario Mandžukić (32), iako se ratnik neće predati dok god će moći stajati. A i Danijel Subašić, iako golman, već je napunio 33, u Kataru će imati 37…

Ništa strašno, Hrvatska – na zavist mnogih u svijetu – proizvodi i školuje igrače kao na traci. Ali da će SP u Rusiji biti posljednje svjetsko prvenstvo nekima, pa čak i posljednje veliko natjecanje, sasvim je jasno.

Najavio je to čak i Ivan Rakitić, koji je s 30 godina daleko od mirovine.

“Moglo bi mi ovo biti zadnje veliko natjecanje. U reprezentaciji sam 11 godina, želim vidjeti što će se dogoditi kako bih donio odluku.” rekao je u intervjuu za Marcu.

“Ne znam hoću li nastaviti. Moja je želja uvijek bila maksimalna jer braniti boje svoj države je maksimum i čini me ponosnim. Sjest ćemo i vidjeti nakon Rusije.”

Rakitić je priznao kako bi htio da Ronaldo ode iz Reala i da im ne dođe Neymar, a o SP-u je naglasio:

“Imamo dobre igrače koji nastupaju za važne klubove, u savršenim smo godinama.

Izborniku Daliću je bitna komunikacija, jako je blizak igračima. ima jasne i jako dobre ideje.

Nitko nije našao formulu kako protiv Messija, ni Dalić, ni ja, niti itko. Treba uživati u tom susretu, igrati protiv najboljeg. Posebno je natjecati se protiv Lea, ali i o zna da smo željni igrati protiv njega.”

Potom je nekoliko blic odgovora:

“Otkriće SP-a bit će Rebić, najbolji igrač SP-a Messi, da zabijem gol za titulu nastajao bih zagrliti cijeli svijet, Španjolska je favorit, sve lijepe uspomene vežem uz SP iz 1998., a gol koji posebno pamtim je Prosinečkog Jamajki.”

www.24sata.hr/sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.